Palielinātas iespējas iegūt atbalstu ieguldījumiem lauksaimniecībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vistas. Ilustratīvs attēls.
Vistas. Ilustratīvs attēls. Foto: Ben Moreland/Shutterstock.com

Valdība 1. jūnijā apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos Ministru kabineta noteikumu grozījumus, kas paredz atbalstam palielināt ieguldījumus putnkopības un cūkkopības saimniecībās līdz maksimālajam attiecināmo izmaksu apjomam vienam atbalsta pretendentam līdz četriem miljoniem eiro, informēja ZM.

Finansējumu piešķir valsts un Eiropas Savienības (ES) administrētā 2014.-2020.gada plānošanas perioda pārejas laika, 2021. un 2022.gada, pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumos "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās" un "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

ZM skaidro, ka grozījumi veikti, lai pielāgotos paaugstinātām labturības prasībām, mazinātu putnu gripas un Āfrikas cūku mēra riskus, veiktu ieguldījumus biodrošībā, kā arī mazinātu siltumnīcefekta izraisošu gāzu (SEG) un amonjaka emisijas.

Vienlaikus ministrijā norāda, ka turpmāk tiks atbalstīta iekārtu iegāde, kurām ir augstākais energoefektivitātes marķējums vai kuru energoefektivitāti apliecinājis iekārtu ražotājs, un tas sekmēs energoefektivitātes paaugstināšanu lauku uzņēmumos.

Tāpat grozījumi precizē atbalsta saņemšanas nosacījumus kooperatīvo sabiedrību apvienībām, aptverot arī otra līmeņa kooperatīvās sabiedrības, veicinot otrā līmeņa kooperatīvo sabiedrību attīstību, kas īpaši aktuāli piensaimniecībā.

Projektu iesniegumu pieņemšanas kārtu apakšpasākumos plānots izsludināt pēc noteikumu spēkā stāšanās, paredzot ieguldījumus specifiskos mērķa virzienos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu