Krievijas nakts uzbrukumā Kijivai ievainots 11 gadus vecs bērns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas uzbrukums Kijivai 2. jūnijā
Krievijas uzbrukums Kijivai 2. jūnijā Foto: Twitter/Novostidnua

Masveida dronu un raķešu uzbrukumā Kijivas apgabalam tika ievainoti 11 gadus vecs bērns un 68 gadus vecs vīrietis, kurš ievietots slimnīcā, vēstī medijs "Unian".

Zināms arī par postījumiem civiliedzīvotāju privātmājām, saimniecības ēkām un automašīnām, ziņo Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

"Notikuma vietu apskates laikā tika atrasti dronu un raķešu fragmenti, kuru veids tiek noskaidrots. Notikuma vietā strādā likumsargi un izmeklēšanas brigādes," teikts ziņojumā.

Atzīmēts, ka Kijivas apgabala prokuratūra uzsāka pirmstiesas izmeklēšanu par kara likumu pārkāpumiem (Ukrainas Kriminālkodeksa 438. panta 1. daļa).

Kā pastāstīja Kijivas OVA vadītājs Ruslans Kravčenko, cietušas piecas mājas, no kurām trim nedaudz bojātas fasādes un izsisti logi.

Ugunsgrēki izcēlās divās citās mājās, tie tika likvidēti. Cietušajam vīrietim jau ir sniegta palīdzība un viņa dzīvībai nekas nedraud.

"Atlūzas sabojājušas vairākas automašīnas, kā arī logus kādā biroja ēkā," piebilda amatpersona.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka saskaņā ar provizorisko informāciju 2. jūnija naktī Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēki notrieca 15 Krievijas spārnotās raķetes un 21 dronu, atklājis Ukrainas Bruņoto spēku gaisa spēku spīkers Jurijs Ignats.

Tika ziņots, ka raķetes tika izšautas no Kaspijas jūras apgabala stratēģiskajiem bumbvedējiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu