VIDEO Džo Baidens paklūp un nokrīt ASV Gaisa spēku izlaiduma ceremonijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Džo Baidens
ASV prezidents Džo Baidens Foto: Picture alliance / Consolidated News Photos

ASV prezidents Džo Baidens ir paklupis un nokritis, pasniedzot diplomus ASV Gaisa spēku akadēmijas izlaiduma ceremonijā Kolorādo, ziņo ārvalstu mediji.

Baidenam, kurš ir valsts vecākais amatā esošais prezidents 80 gadu vecumā, uzreiz pēc kritiena klātesošie palīdzēja piecelties, un viņš, šķiet, nav cietis.

Prezidents bija stāvējis apmēram pusotru stundu, lai paspiestu roku katram no 921 absolventiem.

Baltā nama komunikācijas direktors vēsta, ka "viņam viss kārtībā".

"Kamēr viņš spieda rokas, uz skatuves atradās smilšu maiss," pēc ceturtdienas kritiena "Twitter" ierakstīja Bens LaBolts.

Baltā nama preses grupas ziņojumā iepriekš teikts, ka Baidens, pārvietojoties uz skatuves, paklupa pār melnu smilšu maisu.

Video redzams, ka Baidens, šķiet, norāda uz vienu no diviem smilšu maisiem, kas tika izmantoti, lai atbalstītu viņa teleprompteru, kad viņam piecelties palīdzēja gaisa spēku amatpersona un divi viņa slepenā dienesta darbinieki.

Viņš pēc kritiena devas atpakaļ uz savu vietu bez palīdzības un vēlāk arī uz autokolonnu, kad ceremonija beidzās.

Baltā nama preses sekretāre Karīna Žana Pjēra sacīja, ka Baidens jūtas "ļoti labi" un iekāpa lidmašīnā ar "platu smaidu".

Kritiķi ir teikuši, ka Baidens ir pārāk vecs, lai kandidētu uz otro termiņu prezidenta amatā.

Jaunākās aptaujas liecina, ka lielākā daļa ASV vēlētāju ir nobažījušies par viņa vecumu. Ja viņš uzvarēs, otrā termiņa sākumā viņam būs 82 gadi.

Šis klupiens, papildus iepriekšējiem krišanas gadījumiem no velosipēda un kāpjot pa "Air Force One" kāpnēm, varētu palielināt šīs bažas.

Bijušais prezidents Donalds Tramps, republikāņu kandidāts pret Baidenu 2024. gada Baltā nama vēlēšanās, reaģēja uz incidentu kampaņas pasākumā Aiovas štatā, sakot, ka "visa šī lieta ir traka".

"Es ceru, ka viņš nesavainojās," sacīja 76 gadus vecais Tramps, kurš bieži ir jokojis par Baidena vecumu. "Tas nav iedvesmojoši."

Floridas gubernators Rons de Santiss, vēl viens 2024. gada pretendents uz republikāņu nomināciju, arī reaģēja uz kritienu: "Mēs ceram un vēlam Džo Baidenam ātru atveseļošanos no jebkādām traumām, ko viņš varētu būt guvis.

Taču mēs arī novēlam Amerikas Savienotajām Valstīm ātri atgūties no savainojumiem, kuras tā guvusi Džo Baidena un viņa politikas dēļ."

Baidena kunga veselība pēdējoreiz tika izmeklēta februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu