Izolācija, miesassargi un ēdienu pārbaudes. Putina paranoja aug

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Putins Kremlī, 2023. gada 1. jūnijā
Putins Kremlī, 2023. gada 1. jūnijā Foto: Sputnik/Scanpix

Dronu uzbrukumi Maskavā notika netālu no Vladimira Putina dzīvesvietas. Putins tik ļoti baidās tikt noslepkavots, ka arī atsakās ceļot uz ārzemēm, ziņo medijs "Insider".

Krievijas diktators Vladimirs Putins jau ilgstoši cenšas uzturēt neiznīcināmības tēlu ar saviem bēdīgi slavenajiem PR trikiem un agresīvajiem apgalvojumiem par Krievijas lomu pasaules arēnā.

Taču saskaņā ar 31. maija "Daily Beast" ziņojumu, kas atsaucās uz Krievijas neatkarīgo laikrakstu "Verstka", Krievijas līderis arvien vairāk sāk uztraukties par savu dzīvību.

Medijs vēsta, ka diktators ir tik nobažījies par slepkavības mēģinājumiem, ka atsakās izceļot no valsts.

Avots, kuru "Verstka" raksturo kā augsta ranga Krievijas amatpersonu, sacīja – "Kremļa aizkulisēs" valda sajūta, ka Putins izvairās no ceļošanas un nejūtas droši.

Nesenie notikumi ir pastiprinājuši Krievijas diktatora paranoju.

Pirmkārt, Hāgas Starptautiskā krimināltiesas (SKT) izdotais aresta orderis saistībā ar apsūdzībām kara noziegumos.

Otrkārt, paranoja augusi arī saistībā ar virkni noslēpumainu dronu uzbrukumu Maskavai.

Arī tiek izplatīti apgalvojumi, ka Krievijas algotņu grupējums "Vagner" un tā vadītājs Jevgeņijs Prigožins perina apvērsumu.

Dronu uzbrukumi 30. maijā trāpīja turīgā Maskavas priekšpilsētā. Kremlis gan apgalvoja, ka dronus pārtvēra pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Saskaņā ar laikrakstu "The Moscow Times", kas atsaucās uz Krievijas valdības sagatavoto informāciju par uzbrukumu, bezpilota lidaparāti trāpīja ciematos tikai dažu kilometru attālumā no Novoogarjovas, kur atrodas Putins greznā māja, kurā diktators, visticamāk, pavada lielāko daļu laika.

Kāds anonīms avots "The Moscow Times" pastāstīja, ka Putins uzbrukuma brīdī atradies šajā greznajā rezidencē un viņu pamodināja apsardzes darbinieki.

Kremļa amatpersona un bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs sacīja, ka maijā notikušais dronu uzbrukums Kremlim bija Ukrainas mēģinājums noslepkavot Putinu, ko Ukraina noliedza.

Bijušais Lielbritānijas militārās izlūkošanas virsnieks Filips Ingrams intervijā "Insider" atklāja, ka Putins jau ilgu laiku sargā sevi ar pārdomātiem drošības pasākumiem un viņa izolēšanās radītās sekas kļūst sliktākas.

"Krievijas prezidenta paranoja pieauga COVID pandēmijas laikā, kad viņš dzīvoja izolācijas burbulī."

Jaunas bailes no slepkavības mēģinājuma nozīmē, ka Putins dzīvo izolācijā, kontaktējoties tikai ar tuvākajiem palīgiem. Tie viņam sniedz nepatiesu informāciju, kas tikai baro diktatora aizspriedumus un viltus priekšstatus.

Pēdējā laika notikumi "turpinās pastiprināt viņa paranoju, tāpēc viņš attiecīgi turpinās ieviest arvien stingrākus drošības pasākumus un izolēties", sprieda Ingrams.

"Šie drošības pasākumi ietver dubultnieku izmantošanu un maltīšu atkārtotu pārbaudi pirms pasniegšanas."

"Viņa dienas plāni tiek ļoti rūpīgi kontrolēti," sacīja izlūkošanas virsnieks, "viņa tuvākie miesassargi ir tik lojāli, ka darīs visu viņa labā un ir psiholoģiski gatavi jebkādām situācijām. Burtiski jebkādām."

Ingrama komentāri atbalso bijušā Kremļa drošības dienesta darbinieka Gļeba Karakulova teikto, kurš aprīlī aizbēga no Krievijas, nosodot iebrukumu Ukrainā.

Medijs "RFERL" ziņo, ka sarunā ar Krievijas opozīcijas grupu Londonā Karakulovs komentēja Putina paranoju un tieksmi izolēties.

Pēc viņa teiktā, Putins esot ceļojis bruņuvilcienā un uzstājis uz COVID-19 karantīnas pasākumiem tiem, kuri būs kontaktā ar viņu. Krievijas līderis pat nelietojot internetu.

Putina izolācija nozīmē, ka viņam pietuvināto cilvēku grupa sniedz tikai dezinformāciju, tādējādi kropļojot viņa lēmumu pieņemšanu, lēš Ingrams.

"Viņš atrodas stāvoklī, kur, ja viņam tiek pasniegts tikai tas, ko viņš vēlas dzirdēt, viņa lēmumu pieņemšana pastāvīgi būs arvien kļūdaināka".

Bija paredzēts, ka Putins šovasar apmeklēs samitus Indijā, kā arī BRICS samitu Dienvidāfrikā.

Viņa apmeklējums ir apšaubāms SKT aresta ordera radīto bažu dēļ.

Aģentūra LETA ziņoja, ka Dienvidāfrikas amatpersonas pat apsver iespēju pārcelt samitu uz Ķīnu vai kaimiņvalsti – Mozambiku.

"Putins vēlas, lai viņu redz kā "starptautisku valstsvīru", kurš ir nozīmīgs globālajā spēles laukumā. Taču viņa bailes no slepkavības mēģinājumiem un augošā paranoja sāk iznīcināt šo tēlu," noslēdz Ingrams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu