3. jūnijā notiks cilvēktiesību nedēļas "Riga Pride" kulminācija - gājiens par līdztiesību "Mēs visi esam Latvija"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ar gājienu noslēdzas Rīgas praida nedēļa
Ar gājienu noslēdzas Rīgas praida nedēļa Foto: Jānis Škapars/TVNET

3. jūnijā pulksten 13 norisināsies lielākā cilvēktiesību notikuma "Riga Pride" nedēļas galvenais un visgaidītākais notikums - lielais gājiens "Mēs visi esam Latvija". LGBTI kopienas biedri, viņu draugi un atbalstītāji pulcēsies Vērmanes dārzā, lai dotos gājienā un iestātos par līdztiesību, iekļaujošu sabiedrību un Civilās savienības likuma pieņemšanu, tā nodrošinot visu ģimeņu tiesisko aizsardzību.

"Mums nepieciešama visas sabiedrības palīdzība," saka "Riga Pride" priekšsēdētāja Kristīne Garina.

"Ir pienācis laiks daudz plašākam sabiedrības atbalstam - mēs to redzam sabiedriskās domas aptaujās, jūtam to ikdienā, taču svarīgi, lai to saredz un sadzird arī politiķi un lēmumu pieņēmēji. Tāpēc aicinām visus nākt gājienā. Tas ir mūsu vienotības un drošības jautājums, lai neviens Latvijā netiktu atstumts vai ignorēts. Mūsu saliedētība ir svarīgāka nekā jebkad agrāk, tāpēc jāsargā visas ģimenes, tāpēc jāpiedalās praidā!"

"Šī ir tā reize, kad mēs varam kopā doties miermīlīgā protesta gājienā, lai parādītu savu attieksmi un pieprasītu izmaiņas labākai un vienotākai Latvijas sabiedrībai," uzsver kustības "Dzīvesbiedri" vadītājs Kaspars Zālītis.

"Politiķi atrunājas, ka viņi nav spējīgi pieņemt Civilās savienības likumu vai ratificēt Stambulas konvenciju, jo it kā "pārstāv sabiedrības vairākuma" viedokli. Tajā pašā laikā viņi klaji ignorē sabiedrības pausto viedokli: jaunāko socioloģisko aptauju dati liecina, ka 72% sabiedrības ir pieņemoši vai neitrāli uzskati par homoseksualitāti. Sabiedrība ir gatava tādai Latvijai, kurā cilvēks ir centrālā vērtība, neatkarīgi no dzimuma, seksualitātes, vecuma, invaliditātes vai citām pazīmēm."

Gājiens Vērmanes dārzā noslēgsies ar īpašu svētku koncertu "Atplauksti! Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi", kurā uzstāsies tādi Latvijā zināmi un iemīļoti mūziķi kā Markus Riva, Samanta Tīna, "Laime Pilnīga", "Mauku Sencis" un "Grandmasters Neons’", "Singapūras Satīns", KRATA, VIŅA, Katrīna Dimanta, Pirmā sieviete Latvijā, Baltijas Drag kolektīvs, KNTY, Kiki House of Tutti un citi. Pasākuma norise būs improvizācijas teātra DIVAS rokās.

Vērmanes dārzs praida apmeklētājiem būs atvērts jau no pulksten 11 un draudzīgā, svinīgā un iekļaujošā atmosfērā ikviens aicināts svinēt dažādību līdz pat pasākuma beigām pulksten 18.

Pēc tam visi aicināti doties uz kvartālu "Briania", kas 3. jūnijā pārtaps par "Riga Pride Village" jeb iekļaujošāko vietu Rīgā.

Kvartālā uzsttāsies DJ Jazzy Marky & Nick Ustinov Jr. Drag, Pirmā sieviete Latvijā, Vencheska un Bils Lagūns. "Riga Pride Village" visus praida dalībniekus gaidīs arī M/Darbnīca, kultūrvieta "Skapis", "One One" un "Labietis".

Foto: Ar gājienu noslēdzas "Riga Pride 2022" nedēļa

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu