Leģiona "Krievijas brīvība" pārstāvis komentē reida plānus Belgorodā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Leģiona "Krievijas brīvība" politiskā spārna pārstāvis Aleksejs Baranovskis informatīvā telemaratona ēterā izklāstījis aptuvenos plānus saistībā ar reidu pret Kremļa saimnieka Vladimira Putina režīmu Belgorodas apgabalā Krievijā, vēsta ukraiņu medijs "Unian".

Leģions "Krievijas brīvība" kopā ar "Krievu brīvprātīgo korpusu" pēdējās nedēļas laikā izvērsuši uzbrukuma operācijas Krievijas pierobežā Belgorodas apgabalā. Militārās vienības iestājas pret Krievijas esošo varu.

"Ja būs iespēja nostiprināties un ilgstoši noturēt kādu teritoriju, tad būs pagaidu bruņota pārvalde, tiks veikti kādi pasākumi, lai ilgstoši mijiedarbotos ar iedzīvotājiem," sacīja Baranovskis. "Tagad, starp citu, atbrīvošanas cīnītājiem nav problēmu ar iedzīvotājiem, ļoti liels cilvēku skaits vēlas pievienoties. Informācija par policijas un armijas kustību pie mums nāk no vietējiem iedzīvotājiem, kas ir ļoti patīkami un iedvesmojoši."

"Ja nebūs iespējas nostiprināties un būs jāatkāpjas, tad mēs atkāpsimies," sacīja "Krievijas brīvība" pārstāvis. 

"Tagad nav uzdevuma varonīgi mirt. Ir uzdevums novirzīt Krievijas armiju no citiem virzieniem, iegūt kaujas pieredzi, parādīt Krievijai, ka pretestība ir iespējama."

Foto: Belgoroda, 23. maijs

Viņš uzsvēra, ka "karš ir viltības māksla. Šobrīd notiek manevri, ir dažādi notikumu varianti, un visinteresantākais vēl tikai priekšā".

Viņš arī norādīja, ka Krievijas pierobežas reģionos "informācijas tumsa norimst, jo cilvēki saskaras ar realitāti un redz, ka tā nepavisam nav tāda, kā stāsta Krievijas televīzijā".

"Nākotnē par to uzzinās ne tikai Belgorodas apgabala iedzīvotāji, bet arī Kurskas, Brjanskas un pēc tam Maskavas un visas valsts," viņš piebilda.

Jau vēstījām, ka šonedēļ "Krievu brīvprātīgo korpuss" un leģions "Krievijas brīvība" paziņoja par jaunu reidu Krievijas Belgorodas apgabalā.

"Krievijas brīvības" cīnītāji paziņoja, ka viņu mērķis ir atbrīvot visu Krievijas Federāciju no Putina režīma. Viņi arī ziņoja par Belgorodas apgabalā iznīcinātu Krievijas militārpersonu aprīkojumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu