Kā Krievijā turpina ražot Putina iecienītākos vīnus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Salma Bashir Motiwala/Shutterstock

Krievijas vīnu ražotāji saskārušies ar grūtībām ES sankciju dēļ. Kara noziedznieka Vladimira Putina iecienītākie vīndari mēģinājuši importēt izejvielas no Portugāles un Francijas caur trešajām pasaules valstīm, vēsta medijs "Deutsche Welle".

Reģionā, kurā atrodas Putina pils, viens pēc otra izveidoti vīna dārzi. Kremļa tuvākajā lokā dzīvojošie multimiljonāri un miljardieri šo "hobiju" uzskata par statusa simbolu.

ImportGenius, pasaulē vadošā informācijas dienesta importa un eksporta nozarei, muitas dati liecina, ka "Abrau-Durso" vīna darītava izmanto tikai labākos produktus no visas Eiropas.

Ietekmīgie un bagātie īpašnieki ir daudz ieguldījuši vīna ražošanā, nolīguši itāļu vīndari Mateo Koleti, lai uzraudzītu vīna darināšanas procesu. 2021. gadā Putins Koleti piešķīra Krievijas pilsonību.

Papildus pudeļu iegādei Kremļa vīnu ražotājiem ir nācies cīnīties ar vēl vienu problēmu: saskaņā ar sankcijām, kas ir spēkā kopš pagājušās vasaras, korķu eksports no Eiropas Savienības uz Krieviju ir nelikumīgs.

Tomēr šķiet, ka sankcijas "Abrau-Durso" nav radījušas būtiskas problēmas turpināt ražošanu. Vīna darītava turpina importēt korķus no "Corticeira Amorim" caur Turciju pēc ES embargo stāšanās spēkā 2022. gada jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu