20% jauniešu, kuri VAD pieteicās brīvprātīgi, varētu atbirt veselības dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Aptuveni 20% jauniešu, kuri pieteikušies Valsts aizsardzības dienestā (VAD), varētu atbirt veselības problēmu dēļ, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" teica Nacionālo bruņoto spēku Rekrutēšanas un atlases centra priekšnieks, majors Rihards Rozenbaums.

Video: Intervija ar Rihardu Rozenbaumu raidījumā "Rīta Panorāma"

Viņš skaidroja, ka pašlaik pieteikušies 488 jaunieši, kuri izteikuši brīvprātīgu vēlmi uzsākt VAD. Pašreiz vēl norit atlases process. Precīzs jauniešu skaits būs zināms jūnija otrajā pusē.

"Jārēķinās, ka atbirums būs, apmēram 20% varētu būt, bet varbūt arī lielāks vai mazāks, bet ar to mēs rēķināmies, ka aptuveni 20% līdz 25% atbirs veselības dēļ," akcentēja Rozenbaums.

Jau ziņots, ka 5. aprīlī Saeima pieņēma Valsts aizsardzības dienesta likumu, nosakot pienākumu dienēt VAD katram Latvijas pilsonim - vīrietim viena gada laikā pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas, vai viena gada laikā pēc izglītības iestādes absolvēšanas, bet ne vēlāk kā līdz 24 gadu vecumam. Vienlaikus noteikts, ka VAD brīvprātīgi var pieteikties Latvijas pilsones, sievietes no 18 līdz 27 gadu vecumam.

Pirmais iesaukums dienestu sāks 1. jūlijā uz brīvprātības pamata.

VAD pakļautajām personām, kuras savu domu, apziņas vai reliģiskās pārliecības dēļ nevar pildīt valsts aizsardzības militāro dienestu, to var aizstāt ar valsts aizsardzības civilā dienestu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu