"Mīlu tevi, mantkārīgais punci." Usiks vēršas pie Fjūrija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP / Scanpix

Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks intervijā "YouTube" kanālam "Boxing King Media" izteicies par potenciālo supercīņu pret Taisonu Fjūriju.

Usika un Fjūrija tikšanās ringā cīņas sportu "ķīlnieka" lomā tur jau aptuveni pusgadu. Sākotnēji bija paredzēts, ka abi boksa spīdekļi ringu dalīs šā gada 29. aprīlī.

Ilgi gaidītā cīņa nenotika finansiālu apsvērumu dēļ. Kopš tā laika abi bokseri publiskajā telpā ir apmainījušies ar izteikumiem, kāpēc cīņa nenotika. Fjūrija naratīvs ir Usika dēvēšana par gļēvuli, savukārt ukraiņu bokseris izceļ brita alkatību un dzīšanos pēc lielāka finansiālā atalgojuma.

Ir izskanējušas runas, ka abi boksa spīdekļi Saūda Arābijā varētu tikties gada izskaņā, jo tad Džidas pilsētā tiks pabeigta arēna, kurā tad būtu iespējams nopelnīt arī lielāku naudas summu.

Usiks, runājot par potenciālo supercīņu, nelaida garām iespēju "uzbraukt" Fjūrijam, tajā pašā laikā saglabājot intrigu par citām cīņām Saūda Arābijā.

"Visu, ko saka Taisons Fjūrijs, viņš saka spogulī. Viņš pieceļas un sāk runāt spogulī. Viņu tas uzmundrina. Kas notiks, ja nevarēsim vienoties par cīņu ar Fjūriju? Manai komandai un [Saūda Arābijas] princim Halidam ir plāni," sacīja Usiks.

Tāpat pastāv uzskats, ka Fjūrijs būs sarežģītākais pretinieks Usika karjerā. Ukraiņu bokseris gan par to nav pārliecināts.

"Es pats esmu savs grūtākais pretinieks. Es mīlu tevi, mantkārīgais punci. Tu esi dzērājs," "laipnību" azotē nepaturēja arī Usiks.

34 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 34 cīņas. Viņa kontā 33 uzvaras, no kurām 24 izcīnītas ar nokautu, un viens neizšķirts. Pret ASV bokseri Deonteju Vailderu 2020.gada februārī izcīnīto WBC čempiona jostu viņš aizstāvējis trīs reizes. Līdz šim pēdējo reizi Fjūrijs savu titulu aizstāvēja aizvadītā gada decembrī, trešo reizi pārspējot Dereku Čisoru.

Savukārt 36 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 20 cīņās un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem, bet 2021. gada septembrī atņēma visas četras jostas britam Entonijam Džošua supersmagsvaros. Aizvadītā gada augustā Džošua mēģināja revanšēties, taču tika pieveikts vēl vienu reizi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu