VIDEO ⟩ Krievijas tenisiste izrāda cieņu ukrainietei Svitoļinai, bet krīt publikas nežēlastībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Darja Kasatkina
Darja Kasatkina Foto: EPA/Scanpix

Krievijas tenisiste pēc zaudējuma "French Open" turnīrā izrādīja cieņu Ukrainas sportistei Eļinai Svitoļinai, bet tik un tā kortu bija spiesta pamest svilpienu pavadībā.

Svitoļina (WTA 192.) astotdaļfinālā ar 6-4, 7-6 (7:5) uzvarēja neitrālo tenisisti (Krievija) Darju Kasatkinu, kura pirms gada sezonas otrajā "Grand Slam" turnīrā sasniedza pusfinālu.

Pametot kortu, Kasatkina tika izsvilpta. Pirms tam gan viņa Svitoļinas virzienā pacēla īkšķi, tādējādi izrādot cieņu pretiniecei.

Ukrainas tenisistes pēc mačiem pret Krievijas un Baltkrievijas sportistēm nesarokojas ar viņām. Arī Kasatkina nebija izņēmums, neskatoties uz faktu, ka viņa vairākkārt publiski nosodījusi Krievijas noziedzīgā režīma iebrukumu Ukrainā.

Kasatkina iepriekš likusi noprast, ka parakstījusi Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas deklarāciju par jebkādu saistību noliegšanu ar Krieviju. Šāds dokuments Krievijas sportistiem jāparaksta, lai viņi drīkstētu piedalīties Vimbldonas "Grand Slam" turnīrā.

Svitoļina šādu Kasatkinas rīcību uzslavējusi.

"Esmu ārkārtīgi pateicīga par attieksmi, kādu viņa izrāda šajā situācijā. Viņa ir ļoti drosmīgs cilvēks, kurš publiski pasaka to, ko daudzi spēlētāji nav spējīgi pateikt," sacījusi Svitoļina.

Pati Kasotkina savā "Twitter" kontā pauda sašutumu par vietējās publikas reakciju, norādot, ka turnīru pamet ar "rūgtuma garšu".

"Ar Eļinu pēc smagas spēles izrādījām viena otrai cieņu, bet atstāt laukumu šādi [svilpienu pavadītai] bija spēles sliktākā daļa. Esiet labāki un mīliet viens otru. Neizplatiet dusmas. Mēģiniet padarīt pasauli labāku. Neatkarīgi no tā es mīlēšu "Roland Garros" mūžīgi. Uz tikšanos nākamgad," rakstīja Kasatkina.

Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā Svitoļina tiksies ar tenisisti, kuras politiskie uzskati ir diametrāli atšķirīgi no Kasatkinas paustajiem uzskatiem. Ukrainietes pretiniece būs baltkrieviete Arina Sabaļenka, kura nav slēpusi, ka ir diktatora Aleksandra Lukašenko režīma atbalstītāja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu