VIDEO ⟩ Cilvēki māj pa logiem, bet izglābt nevar. Video no Dņepras kreisā krasta atklāj skaudru ainu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Okupanti pametuši likteņa varā iedzīvotājus Dņepras kreisā krasta teritorijās, kas applūdušas pēc tam, kad Krievijas karaspēks uzspridzināja Kahovkas hidroelektrostaciju (HES). Vairāki mediji publicējuši skaudrus video no Dņepras kreisā krasta.

Video redzams, kā cilvēki Dņepras upes kreisajā krastā lūdz palīdzību. Kā apgalvo medijs "Nexta", Ukrainas militārpersonas no gaisa manīja iedzīvotājus, bet nespēja palīdzēt, jo šo teritoriju kontrolē okupanti.

Citā video redzams, kā pēc pilsētas applūšanas slīkst suņuks, kuru izdevās veiksmīgi izglābt.

Krievijas okupēto Hersonas apgabala Olešku un Hola Pristaņas pilsētu iedzīvotāji medijam pastāstījuši, ka evakuācija šajās pilsētas netiek organizēta un daudzu applūdušo māju iedzīvotāji patvērušies uz jumtiem, kur pavadījuši nakti.

Oleškos un Hola Pristaņā ar laivām ierodas brīvprātīgie no Dņepras labā krasta un aizved cilvēkus uz Ukrainas kontrolēto teritoriju.

Internetā izveidota īpaša tērzētava, kur kreisā krasta iedzīvotāji var lūgt palīdzību brīvprātīgajiem no labā krasta.

Jau ziņots, ka Krievijas karaspēks otrdien Hersonas apgabalā saspridzināja Kahovkas HES aizsprostu.

Kahovkas HES atradās Krievijas karaspēka kontrolē, taču pēc aizsprosta saspridzināšanas applūst teritorijas gan Dņepras labajā krastā, kuras kontrolē Ukraina, gan Krievijas okupētās teritorijas kreisajā krastā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu