Ogres mērs Egils Helmanis un režisore Ilze Burkovska-Jakobsena panākuši mierizlīgumu vīna laistīšanās lietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Apollo.lv kolāža

Pēc skandāla Ziemeļvalstu nacionālo dienu pieņemšanā panākta vienošanās starp Ogres mēru Egilu Helmani un režisori Ilzi Burkovsku-Jakobsenu. Kā jau ziņots, pasākumā režisore aplēja Ogres mēru ar sarkanvīnu, uz ko viņš atbildēja, aplejot režisori ar baltvīnu. 

"Sabojāts ir gan uzvalks, gan baltais krekls," žurnālam "Privātā Dzīve" saka Helmanis. "Sazinājos ar šo nestabilo cilvēku un piedāvāju viņai, ka mēs varētu šo incidentu beigt, ja viņa zaudējumu summu, proti, 345 eiro, ziedos Ukrainā cietušajiem caur ziedot.lv vai kā citādi. Ar to šis konflikts būtu izbeigts. Viņa piekrita."

Lai Helmnis zinātu, ka noruna izpildīta, režisorei jāatsūta viņam uz e-pastu apstiprinājums par ziedojumu.

Režisore neesot Helmanim atvainojusies. "Mūsu sarunas laikā neko tādu viņa neteica," žurnālam pauž Helmanis.

"Ziemeļvalstis man ir demokrātijas paraugs. Esmu emociju cilvēks, un man radās spontāna reakcija uz to, ka pasākumu, kuru es sauktu par demokrātisku, apmeklē nedemokrātisks cilvēks," žurnālam "Privātā Dzīve" saka Ilze Burkovska-Jakobsena. Tāpēc pirmais, kas viņai nācis prātā, lai paustu savu protestu, bijis apliet Helmani ar vīnu, viņa skaidro.

Plašākos komentāros Ilze Burkoska-Jakobsena nevēlas ielaisties. "Man ir mutiska vienošanās ar Helmaņa kungu, kuru negribu pārkāpt, jo man jāuzmanās, lai mani nenodod policijai. Tur iesaistīta vēl viena persona, kas pret mani ceļ apsūdzības, un tā ir Dānijas vēstniecības darbiniece, kurai vīns arī nejauši trāpīja. Viņa par to jūtas aizvainota. Tas nebija plānots, es šai sievietei ļoti atvainojos," saka režisore.

Visu interviju lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 6. jūnija numurā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu