FOTO UN VIDEO ⟩ Cilvēki pie Krievijas vēstniecības Rīgā nosoda Kahovkas HES uzspridzināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

7. jūnija pievakarē vismaz 60 cilvēku bija pulcējušies pie Krievijas vēstniecības Rīgā, lai lai paustu nosodījumu Krievijas rīcībai Ukrainā, uzspridzinot Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) aizsprostu.

Kā novēroja aģentūra LETA, sākotnēji protesta akcijas dalībnieku skaits vakara gaitā bija mainīgs ar tendenci palielināties. Cilvēki turēja rokās Ukrainas un Latvijas karogus, kā arī plakātus, aicinot Krieviju pārtraukt genocīdu un ekocīdu pret Ukrainas iedzīvotājiem.

Foto: Protestā pauž nosodījumu Krievijas sarīkotajai Kahovkas HES uzspridzināšanai Ukrainā

Sanākušos uzrunāja Ukrainas vēstnieks Latvijā, paužot pateicību par Latvijas sniegto atbalstu un palīdzību Ukrainai. Tika nodziedātas arī Ukrainas un Latvijas himnas. Ik pa laikam sanākušie izkliedza saukļus "Slava Ukrainai!" un "Slava varoņiem!".

Protestu uzraudzīja policija, taču nekādus incidentus aģentūra LETA notikuma vietā nenovēroja.

Kā ziņots, protesta akciju rīko Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācija "Viche", un tās mērķis ir paust pārliecinošu pozīciju, ka Krievijas rīcība, uzspridzinot Kahovkas HES, ir noziegums, un vainīgie jāsauc pie atbildības.

Jau ziņots, ka Krievijas karaspēks otrdien no rīta Hersonas apgabalā uzspridzināja Kahovkas HES, sagraujot tās aizsprostu.

Kahovkas HES atrodas Krievijas karaspēka kontrolē, taču pēc aizsprosta uzspridzināšanas applūda teritorijas gan Dņepras labajā krastā, kuras kontrolē Ukraina, gan Krievijas okupētās teritorijas kreisajā krastā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu