Cepuri nost! Pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis sešas reizes iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Bored of Borders/Facebook

Pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis ir pasaulē pirmais cilvēks, kurš airu laivā šķērsojis Kluso okeānu no Dienvidamerikas līdz Āzijai. Viņa piedzīvojumi un sasniegumi sešas reizes iekļauti Ginesa rekordu grāmatā.

Pirmais ieraksts Ginesa rekordu grāmatā par Bardeļa panākumiem reģistrēts 2016. gada 23. septembrī. Viņš kopā ar Gintu Barkovski kļuva par pirmo komandu pasaulē, kas airējusi pāri Atlantijas okeāna dienvidiem.

Abi ceļotāji 141 dienā 19 stundās 35 minūtēs noairēja 5760 kilometrus.

2020. gada 20. jūnijā Ginesa rekordu grāmatā iekļauts, ka Kārlis Bardelis ir pirmais cilvēks pasaulē, kurš airējis pāri Indijas okeānam no Āzijas uz Āfriku. Viņš to paveica 155 dienās, 11 stundās, 3 minūtēs.

2020. gada 29. jūnijā Ginesa rekordu grāmatā veikts ieraksts par Kārļa ekspedīciju – viņš veicis lielāko kopējo distanci Klusajā okeānā vienas ekspedīcijas ietvaros (21 010 kilometrus). Bardelis to sasniedzis laika posmā no 2018. gada 14. jūlija līdz 2020. gada 29. jūnijam.

Tajā pašā datumā Ginesa rekordu grāmatā ierakstīts, ka tas ir arī lielākais kopējais attālums, kas airēts jebkurā okeānā vienā ekspedīcijā.

Vēl Ginesa rekordu grāmatā iekļauts fakts, ka Kārlis Bardelis pavadījis visvairāk dienu okeānā airēšanas ekspedīcijā. Viņš pavadīja 493 dienas laikā no 2018. gada 14. jūlija līdz 2020. gada 29. jūnijam.

Sestais ieraksts arī reģistrēts 2020. gada 29. jūnijā, kas vēsta, ka Kārlis Bardelis ir pirmais cilvēks pasaulē, kurš airējis pāri Klusajam okeānam no Dienvidamerikas uz Āziju laikā no 2018. gada 14. jūlija līdz 2020. gada 29. jūnijam.

Kārlis Bardelis "Apollo.lv" atklāj, kā jūtas par paveiktajiem sasniegumiem: "Reiz bērnībā dzirdēju par tādu Ginesa rekordu grāmatu. Kad biju students, domāju, kāds varētu būt rekords, ko es varētu uzstādīt. Kādreiz man tas bija vairāk saistoši nekā šobrīd.

Man nozīmīgākais bija piedzīvojumi un ekspedīcijas. Emocionāli spraigie un uzlādējošie momenti piedzīvojumos. Ginesa rekords ir dokuments, kas pasaka, ko esmu izdarījis. Galvenā balva ir pats piedzīvojums.

Šādas ekspedīcijas prasa improvizāciju. Tas nav tā, ka var paskatīties, kā kāds cits to ir darījis un airējis. Uz tās zināšanu bāzes, kas ir, ir jāimprovizē."

2020. gadā sarunā ar portālu "Apollo" ceļotājs sniedza padomus, ko darīt cilvēkam, kurš apmaldījies okeānā, un kā tikt galā ar sarežģītām situācijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu