Raimonda Paula māsa Edīte saņēmusi Purvīša balvu par mūža ieguldījumu un dāsnu naudas prēmiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Slavenā tekstilmāksliniece Edīte Pauls-Vīgnere (83), kura ir komponista Raimonda Paula māsa, saņēmusi Purvīša balvu par mūža darbu Latvijas mākslā. Nu viņa izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj, kā izmantos saņemto naudas prēmiju 10 tūkstošu eiro vērtībā.

Purvīša balva par mūža ieguldījumu – tā ir ne tikai augsta atzinība māksliniekam, bet arī naudas prēmija 10 000 eiro.

"Esmu nodzīvojusi diezgan ilgu mūžu. Ir ļoti pārsteidzoši tas, ka tādu prēmiju un apbalvojumu izlēmuši piešķirt tekstilmāksliniecei. Manuprāt, tā pienāktos citam žanram, tādām augstām mākslām kā skulptūra, glezniecība un grafika. Mēs, tekstilmākslinieki, esam tikai tādi pienācēji šajā virsotnē," pieticīga ir Maestro Raimonda Paula māsa.

Vaicāta, kā iecerējusi izmantot saņemto prēmiju, viņa stāsta: "Pēc mēneša tipogrāfijā nonāks grāmata "Ak, sievietes", pie kuras strādāju kopā ar labu, talantīgu pāri – Sandru un Valdi Ošiņiem. Grāmata ir veltīta sievietēm.

Zīmīgi, ka arī Purvīša apbalvošanas ceremonijā šajā gadā uzvaras laurus plūca tieši sievietes. Šīs grāmatas tapšanā man ļoti palīdz arī brālis. Tā kā grāmatai ir ļoti dārgas tipogrāfijas izmaksas, domāju, ar tām man palīdzēs arī saņemtā balva."

Pirms Edītes šo balvu saņēmušas gleznotājas Džemma Skulme un Maija Tabaka.

Kādas attiecības maestro Raimondam Paulam ir ar māsu lasiet tiešsaistes žurnāla "Klik" lielajā intervijā ar Paulu.

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 5. jūnija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu