Apskatnieks piedāvā scenāriju, kā atrast jaunu NBA mājvietu Dāvim Bertānam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

"The Athletic" apskatnieks Tims Kato piedāvājis variantu, kā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda varētu aizmainīt Dāvi Bertānu.

Pēdējo trīs sezonu laikā Dāvja Bertāna vidēji laukumā pavadītās minūtes ir konstanti sarukušas. Pērn 45 mačos latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja vien 10,9 minūtes.

Kato, aprakstot Dalasas "Mavericks" potenciālos starpsezonas darījumus, piedāvāja veidu, kā atrast jaunu mājvietu Bertānam un viņa 17 miljonu (nākamajā sezonā) līgumam.

"Piemēram, Bertāns un 10. izvēle gaidāmajā draftā pret Bruklinas "Nets" Rojsu O'Nīlu un viņiem piederošo 21. izvēli šajā draftā. Tas neatrisinās visas Dalasas problēmas, tomēr tas pārvērš komandas loterijas izvēli solīdā lomas spēlētājā, kā arī basketbolistā ar pirmgadnieka līmeņa algu. Tajā pašā laikā Dalasa tiek vaļā no Bertāna līguma, kam ir negatīva vērtība," rakstīja Kato.

O'Nīlam nākamajā sezonā ir garantēti tikai 2,5 miljoni no viņa 9,5 miljonu ASV dolāru algas. Savukārt Bertāna 17 miljonu līgums nākamajā sezonā ir pilnībā garantēts. Tiesa, Bertāna līgumā ir iestrādāts punkts sakarā ar tā pēdējo (2024./2025. gada) sezonu.

Ja Bertāns šogad nenospēlē vismaz 75 regulārās sezonas spēles, tad 2024./2025. gada sezonā no viņa 16 miljonus lielās algas garantēti būs vien pieci miljoni.

Līdz ar to, ja "Mavericks" vai kāda cita komanda vēlētos jau nākamajā vasarā pēc iespējas nesāpīgāk Bertāna līgumu izdzēst no sava algu reģistra, tai atliek latviešu basketbolistam gaidāmajā NBA sezonā neļaut sasniegt 75 spēļu slieksni. 

Šāds darījums, visticamāk, ar pluszīmi tomēr būtu vērtējams Bruklinas "Nets" komandai. "Mavericks" tiktu vaļā no Bertāna līguma, kas tomēr jau ir menedžējams, bet tai nāktos atbrīvoties no 10. izvēles gaidāmajā draftā. Savukārt "Nets" nebūtu jāpagarina līgums ar O'Nīlu, kurš, ļoti iespējams, prasīs vairāk par līdzšinējiem 9,5 miljoniem sezonā. Lai arī "Nets" būtu vienu sezonu savā algu grāmatiņā jāpatur Bertāna līgums, tai izdotos šā gada 21. drafta izvēli konvertēt 10. izvēlē, reizē nepārmaksājot O'Nīlam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu