Ukraina pārtvērusi okupantu sarunu par Kahovkas HES spridzināšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Plūdi Hersonā
Plūdi Hersonā Foto: Ekrānšāviņš

Ukrainas drošības dienests (SBU) pārtvēra iebrucēju telefonsarunu, kas apliecina, ka Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) spridzināšana veikta no krievu puses, ziņo "Unian".

Krievijas militārpersona stāsta sarunbiedrei, ka Krievijas Federācija, uzspridzinot dambi, vēlējusies nobiedēt un šantažēt Ukrainu, taču situācija kļuvusi nekontrolējama, vēsta SBU.

Viņš arī atgādina, ka Zaporižjas atomelektrostacijas (ZAES) reaktora dzesēšanai tika ņemts ūdens no Kahovkas rezervuāra. Par to viņa sarunu biedre priecājas, ka ukraiņi it kā paši uzspridzinājuši HES un Zaporižjas AES reaktora dzesēšanai vajadzīgā ūdens trūkuma dēļ "tas arī viss".

SBU ir publiskojis pārtverto audio failu, kas apstiprina, ka krievi ir uzspridzinājuši Kahovkas HES dambi.

"Tātad to izdarīja nevis viņi, bet mūsējie... Tur ir mūsu sabotāžas grupa. Viņi gribēja, piemēram, nobiedēt ar šo dambja spridzināšanu. Tas nenotika pēc plāna, bet trakāk, nekā viņi plānoja," saka krievu militārpersona.

"Unian" atgādina, ka pēc tam, kad krievi naktī uz 6.jūniju uzspridzināja Kahovkas hidroelektrostaciju, SBU sāka kriminālprocesu pēc diviem Kriminālkodeksa pantiem - nr. 438 (kara likumu un paražu pārkāpums) un nr. 441 (ekocīds).

Dambja iznīcināšanas rezultātā applūduši desmitiem apdzīvotu vietu, no kurām lielākā daļa ir īslaicīgi okupētas.

Pēc vietējo varasiestāžu teiktā, krievu iebrucēji gandrīz nepalīdz ukraiņiem applūdušajās okupētajās apdzīvotajās vietās. Zināms arī par vairākiem bojāgājušajiem īslaicīgi ieņemtajos Aleškos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu