Daudzi Krievijas elites pārstāvji vairs netic, ka Putins var uzvarēt karā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidenta Vladimirs Putins
Krievijas prezidenta Vladimirs Putins Foto: AP/Scanpix

Daudzi Krievijas elites pārstāvji arvien vairāk šaubās par kara noziedznieka Vladimira Putina spēju uzvarēt karā Ukrainā, vēsta medijs "Insider" un "Bloomberg".

Labākais uz ko viņi var cerēt, ir "iesaldēts" konflikts vai zaudējums, kurā Krievija netiek pazemota, teikts ziņojumā.

Par spīti elites pārstāvju uzskatiem, Putins neliecina par vēlmi izbeigt karu. "Bloomberg" minēja septiņas personas, kas komentēja šo situāciju.

Ziņojumā teikts, ka daudzi Krievijas politikas un biznesa augstākajos slāņos ir noguruši no kara un vēlas, lai tas beidzas.

Pieci avoti atklāja, ka, lai gan neviens nevēlas "nostāties" pret Putinu kara jautājumos, ticība viņa autoritātei ir satricināta.

Aleksandra Prokopenko, bijusī Krievijas žurnāliste, aģentūrai Bloomberg sacīja, ka "vislabākais, uz ko viņi cer, ir tas, ka Krievija zaudēs bez pazemojuma".

"Apollo.lv" jau vēstīja, Putins no saviem padotajiem sagaida vairāk lojalitāti nekā kompetenci, un Krievijas birokrātija Putinam stāsta tikai to, ko viņš vēlas dzirdēt, apgalvo avoti.

Daudziem Krievijas elites pārstāvjiem tā ir izdzīvošanas stratēģija, un, kā laikrakstam apgalvo viens no Krievijas avotiem, lielākā daļa Krievijas prezidenta administrācijas un par ekonomiku atbildīgo personīgi iebilst pret karu, taču jūtas bezspēcīgi kaut ko darīt.

Dažas svarīgas amatpersonas, piemēram, bijušais Krievijas prezidenta padomnieks klimata jautājumos Anatolijs Čubaiss, ir klusībā atkāpušās no amata. Turklāt tiek apgalvots, ka viens no svarīgākajiem valsts uzņēmumu vadītājiem, vēl būdams amatā, ir pieteicies Izraēlas pasei un ir izstrādājis plānu, kā pamest valsti.

Vienlaikus Putins ir centies noskaidrot vairāk par to, kas notiek kaujas laukā, un ir atsevišķi ticies ar Krievijas kara blogeriem, kuri kritizē Krievijas Aizsardzības ministriju. Tomēr Putina skepse par viņam sniegto informāciju vēl nav likusi viņam atzīt, ka viņš kļūdījās, uzsākot karu.

"Viņa smadzenes sabruks, kad viņš sapratīs, ka tā bija kļūda," apstiprināja viens no avotiem.

Kad Putinam jautāja, kāpēc Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumi neatbilst situācijai frontē, kur krievu karavīri sūdzas par slikto ekipējumu, Putins pārfrāzēja padomju laiku spiegu drāmas "Septiņpadsmit pavasara mirkļi" varoni: "Nevienam nevar uzticēties. Tikai man." Tad Putins izplūda smieklos, ziņo laikraksts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu