Zelenskis: Pasaules vienaldzība ir apkaunojoša un iedrošina teroristus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Oleksandr Osipov/Shutterstock

10. jūnijā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis publicējis video uzrunu savā "Twitter" kontā, aicinot pasaules iestādēm pārstāt būt tik vienaldzīgām attiecība uz Kahovkas HES traģēdiju.

"Tagad diemžēl mēs redzam, ka dažos pasaules līmeņos ir vienkārši apkaunojoša vienaldzība pret ekocīdu un cilvēcisko traģēdiju, ko izraisīja Krievijas teroristu uzbrukums Kahovkas HES," vēsta komentārs pie publicēta video.

"Kad starptautiskām organizācijām, kurām ir jāsargā dzīvība globālā mērogā, pat nedēļas laikā nav bijis laika organizēt un nosūtīt glābšanas misiju uz okupēto teritoriju... Kad daži pasaules spēlētāji neuzdrošinās iznākt pat ar skaidriem un spēcīgiem paziņojumi, kas nosodītu šo jauno Krievijas kara noziegumu...

Teroristus vienkārši veicina šis pasaules vājums, šī vienaldzība – tā viņus iedrošina. Un mums tas ir jāpārvar. Un mēs to pārvarēsim.

Mēs uzstājam un iedrošinām, lai starptautiskās organizācijas un starptautiskais atbalsts nāk uz to Hersonas apgabala daļu, kur šobrīd atrodas okupanti."

"Dārgie ukraiņi, es vēlu jums veselību," Zelenskis iesāk video uzrunu.

"Šodienas kopsavilkums. Pirmkārt, sarunas ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo. Ieroči un munīcija. Ir sagatavota aizsardzības pakete ar svarīgajiem 155mm kalibriem. Mūsu pilotu treniņiem ir ievērojams progress.

Mūsu kustība NATO virzienā – šodien arī ir rezultāti. Esmu personīgi pateicīgs premjerministram un visiem kanādiešiem par viņu atbalstu mūsu brīvībai, " vēsta Zelenskis.

"Krievijas Kahovkas HES terorakta sekas tika apspriestas detalizēti. Kanāda ir starp spēkiem, kas var mums palīdzēt atgūties no šīs katastrofas. Mums ir abpusēja sapratne par soļiem, kurus jāveic un kurus jāveic ātri."

"Protams, mēs nenovērsīsimies no katastrofas, kas šobrīd apdraud Kanādu. Milzīgie savvaļas ugunsgrēki, ekoloģiskie zaudējumi – Ukraina ir gatava palīdzēt, ja Kanādai tas nepieciešams."

Tā Zelenskis vēsta par tikšanos ar Džastinu Turdo, pirms komentē Kahovkas HES traģēdiju un starptautisko reakciju uz to.

Ukrainas prezidents arī atkārtoti uzsver, ka okupanti turpina apšaudīt evakuācijas centienus viņu varā esošajās applūdušajās teritorijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu