Putins varētu izsludināt plašu mobilizāciju, ja Ukrainas pretuzbrukums izvēršas veiksmīgs, pieļauj eksperti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: Evgenii Sribnyi/Shutterstock

Gadījumā, ja Ukrainas pretuzbrukums izvēršas veiksmīgs un Krievijas armija piedzīvo plašus zaudējumus, Kremļa saimnieks un smagos noziegumos apsūdzētais Vladimirs Putins varētu lemt par labu plašai Krievijas iedzīvotāju mobilizācijai, laikrakstam "The New York Times" pieļāvuši sabiedroto eksperti. 

Kādā gadījumā pretuzbrukumu varētu vērtēt kā veiksmīgu, publiski ASV un Eiropas amatpersonas nenorāda, bet atstāj pašas Ukrainas ziņā. Līdz šim prezidents Volodimirs Zelenskis nav atklājis konkrētus pretuzbrukuma mērķus un gaidas, izņemot prasību, ka Krievijas karaspēkam ir jāpamet visa Ukrainas teritorija, piebilst laikraksts. 

Kā vēstīts, Ukraina jau kādu laiku ir gatavojusies plašam pretuzbrukumam. Sestdien, 10. jūnijā, Zelenskis sestdien paziņoja, ka Ukrainā notiek pretuzbrukuma un aizsardzības darbības un ka Ukrainas armijas vadība ir noskaņota pozitīvi.

"No mana viedokļa raugoties, Ukrainā notiek pretuzbrukuma un aizsardzības darbības. Kādā stadijā - es sīkāk neteikšu. Un es domāju, ka mēs to jutīsim," norādīja prezidents.

ASV Kara studiju institūts (ISW) iepriekš norādīja, ka Ukrainas pretuzbrukums, visticamāk, sastāvēs no daudziem dažāda mēroga pasākumiem, tai skaitā lokāliem uzbrukumiem, kā tas bija vērojams šajā sektorā ceturtdien.

Tiek ziņots, ka Ukraina ir izveidojusi 12 īpašas pretuzbrukuma brigādes. Eksperti pieļauj, ka Ukraina pagaidām ir iesaistījusi tikai daļu no lielajām spēku rezervēm, kas tai pieejamas pretuzbrukuma operācijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu