Štolcermanis varētu pārstāvēt citu valsti, ja tas pavērs iespējas piepildīt sapni par F-1

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tomass Štolcermanis
Tomass Štolcermanis Foto: No personīgā arhīva

Latvijas perspektīvais kartinga pilots Tomass Štolcermanis varētu pārstāvēt citu valsti, lai piepildītu sapni kļūt par Pirmās formulas (F-1) pilotu, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

16 gadus Štolcermanis pērn saņēma uzaicinājumu piedalīties F-1 titulētākās komandas "Ferrari" jauno talantu nometnē.

Pirms diviem gadiem, tobrīd vien 14 gadu vecumā, Štolcermanis kļuva par pasaules junioru čempionu kartingā.

Lai piepildītu sapni kļūt par F-1 pilotu, Latvijas autosportistam vajadzētu spert karjerā nākamo soli un piedalīties F-4 čempionātā.

"Sezonai kā minimums vajag pusmiljonu," dārgās izmaksas lēš autosportista māte Nellija Štolcermane.

Ģimenei pašu spēkiem ar draugu atbalstu šādu finansējumu sagādāt ir neiespējami, tāpēc netiek izslēgta iespēja, ka Štolcermanis nākotnē varētu pārstāvēt citu valsti.

Štolcermaņa mātes brālis Haralds Šlēgelmilhs, kurš savulaik arī bruģēja ceļu uz F-1, iespēju pārstāvēt citu valsti neizmantoja.

"Ja tas Tomasam pavērs plašas iespējas, tad, mācoties no mana brāļa kļūdām, tas tiks izmantots," norādīja Nellija Štolcermane.

"Tāpat viņš būs latvietis, kas dzimis Latvijā. Ja iespēja būs tāpēc, ka viņš ir Vācijas vai Itālijas pilsonis, tā netiks laista garām," piebilda sportista mamma.

Štolcermanis piesaistījis starptautisko kompāniju un komandu interesi, tomēr pagaidām neesot konkrētu sarunu par atbalstu dalībai F-4 čempionātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu