Panākumi vairākos frontes posmos. Jaunākā informācija par Ukrainas ofensīvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas armija. Ukraiņu karavīrs. Ilustratīvs attēls
Ukrainas armija. Ukraiņu karavīrs. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas karaspēks aizvadītajā diennaktī veiksmīgi uzbrucis Bahmutas un Toreckas virzienā Doneckas apgabalā, paziņojis Ukrainas armijas ģenerālštāba preses pārstāvis Andrijs Kovaļovs. ASV aizsardzības ministrijas pārstāvji apliecina, ka Ukrainai tiks piegādāta jauna palīdzības paketi zaudētās bruņu tehnikas aizstāšanai.

Andrijs Kovaļovs informēja, ka Bahmutas virzienā ukraiņu spēki pavirzījušies 250 metrus, bet Toreckas virzienā - 200 metrus uz priekšu.

"Pašlaik uzbrukums notiek Bahmutas virzienā, mūsu karaspēks turpina uzbrukuma darbības," viņš teica, piebilstot, ka ir panākumi Berhovskas ūdenskrātuves rajonā, kur aizvadītās diennakts laikā ukraiņu spēki pavirzījušies 250 metrus, kamēr Toreckas virzienā ukraiņu spēki pavirzījušies 200 metrus.

Viņš apliecināja, ka ukraiņu spēki nav zaudējuši nevienu pozīciju, kurā ir aizsardzībā, kamēr Krievijas karaspēks turpina aktīvas visa spektra bruņojuma artilērijas apšaudes un gaisa triecienus.

Ukrainas armijas ģenerālštāba preses pārstāvis informēja, ka līdz šim pretuzbrukumā no okupantiem atbrīvotas septiņas apdzīvotas vietas.

ASV raidsabiedrībai "Amerikas Balss" divi ASV Aizsardzības ministrijas pārstāvji apliecinājuši, ka ASV sniegs Ukrainai papildu militāro palīdzību līdz 325 miljonu dolāru (nepilnu 302 miljonu eiro) apmērā, lai Ukraina varētu aizstāt kaujās zaudēto bruņutehniku.

Jaunajā palīdzības paketē būs bruņumašīnas "Stryker" un "Bradley", ar kurām varēs aizstāt Ukrainas pretuzbrukumā zaudēto vai cietušo tehniku.

Tāpat Ukrainai tiks piegādāta munīcija pretgaisa aizsardzības sistēmām NASAMS un raķetes daudzlādiņu reaktīvajām iekārtām HIMARS.

Gaidāms, ka oficiāli par jauno palīdzības paketi Ukrainai ASV paziņos otrdien.

Jūnija sākumā ASV paziņoja par jaunāko militārās palīdzības Ukrainai paketi, un tādējādi ASV militāro piegāžu apjoms Ukrainai kopš 2021. gada sākuma sasniedzis 40,4 miljardus dolāru. Lielākā daļa palīdzības piešķirta kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022.gada sākumā.

ASV Kara studiju institūta (ISW) jaunākajā apskatā par stāvokli frontē teikts, ka Ukrainas spēki turpina pretuzbrukumus vismaz trijos frontes posmos un 12. jūnijā guvuši teritoriālus panākumus.

Eksperti atsaucas uz aizsardzības ministra vietnieces Hannas Maļaras teikto, ka uzbrūkošās vienības kopumā pavirzījušās uz priekšu par 6,5 kilometriem, bet atbrīvotās teritorijas platība sasniegusi 90 kvadrātkilometrus.

Analītiķi konstatējuši, ka ir atbrīvota viena apdzīvotā vieta Zaporižjas apgabala rietumos un sešas apdzīvotās vietas Zaporižjas austrumos un Doneckas apgabala rietumos.

Saskaņā ar 12.jūnija datiem papildus ir zināms par ierobežotu Ukrainas bruņoto spēku virzīšanos uz priekšu Doneckas apgabala rietumos uz dienvidiem no Bolšajas Novoselkas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu