Solīja, ka satiks Jēzu: Kenijā badošanās kulta upuru skaits pārsniedzis 300

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kenijā badošanās kulta upuru skaits pārsniedzis 300 pēc tam, kad otrdien atrasti vēl 19 mirušie, paziņojušas amatpersonas.

Policija uzskata, ka vairums mirušo, kas atrasti Malindi ostas pilsētā Kenijas dienvidaustrumos, ir kādreizējā taksista Pola Makenzija dibinātā kulta sekotāji.

Tiek uzskatīts, ka viņš pārliecināja savus sekotājus badoties līdz nāvei, solot, ka tie šādā veidā spēs satikt Jēzu.

Makenzijs, Starptautiskās Labās vēsts baznīcas dibinātājs, ir aizturēts jau kopš 14.aprīļa, un viņam draud apsūdzības terorismā.

Piekrastes reģiona policijas komisārs Roda Onjanča pavēstījis, ka kopējais zināmo upuru skaits sasniedzis 303 cilvēkus.

Lai gan vairuma bojāgājušo nāves cēlonis ir badošanās, daži no viņiem, tajā skaitā bērni, tikuši nožņaugti, nosmacēti vai piekauti līdz nāvei.

Arvien skaļāk izskan sabiedrības jautājumi, kā Makenzijam izdevies līdz šim izvairīties no tiesas, neskatoties uz savu agrāko saistību ar ekstrēmistiem un vairākām pret viņu ierosinātajām lietām.

Makenzijs iepriekš ticis divas reizes aizturēts saistībā ar bērnu nāvi. Abas reizes viņš tika atbrīvots pret galvojumu. Šo lietu izmeklēšana vēl turpinās.

Prezidents Viljams Ruto ir izveidojis īpašu izmeklēšanas komisiju un darba grupu, kurai jāizvērtē likumi, kas regulē reliģisko organizāciju darbību.

Tikmēr otrs sludinātājs, kas aizturēts saistībā ar šo lietu, - Ezekiels Odero - tiesas sēdē jau atkal ticis atbrīvots pret galvojumu.

Pret ietekmīgo un turīgo televīzijas sludinātāju tikušas ierosinātas lietas apsūdzībās par slepkavību, palīdzību pašnāvības izdarīšanā, cilvēku nolaupīšanu, nežēlīgu izturēšanos pret bērniem, noziegumiem pret cilvēcību, krāpšanu un naudas atmazgāšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu