"Ciešanu pusdienas". Ķīnas interneta lietotāji izmēģina "balto cilvēku ēdienu"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sendvičs
Sendvičs Foto: Kitamin/Shutterstock

Ķīnas sociālos tīklus uzspridzinājušas sarunas par "balto cilvēku ēdienu", un neskaitāmi interneta lietotāji gan slavē, gan kritizē šķietamo garšu trūkumu tradicionālajās Rietumu pasaules pusdienās, vēsta ārvalstu mediji.

Interneta trendu radīja ķīniešu studenti ārzemēs, kurus pārsteidza viņu vienaudžu pusdienas, kas sastāvēja no aukstām sviestmaizēm, vienkāršiem dārzeņiem, krekeriem un gaļas.

Ēdienu vienkāršība piesaistīja arī ķīniešu strādnieku uzmanību, kuri Ķīnas intensīvās darba kultūras dēļ sākuši pieņemt "darīt mazāk" attieksmi.

Šādu attieksmi aizsāka sociāla kustība, kurā nogurušie jaunieši apzināti iestājās pret Ķīnas bēdīgi slaveno darba kultūru, kas cilvēkus pārvērš par vāverēm ritenī.

Foto: Ekrānuzņēmumi no "Weibo". Komentāri pie attēliem: "Es biju tik noguris, ka šodien ēdu balto cilvēku maltīti"; "balto cilvēku maltītes joprojām ir maltītes".

Foto: Yanarchy/Twitter.com

Vairāki Ķīnas interneta lietotāji ir sākuši censties pagatavot Rietumu pasaules virtuves ēdienu.

Daži uzslavēja minimālisma pieejas priekšrocības pusdienu gatavošanā, atzīmējot, ka "balto cilvēku ēdiena" pagatavošana prasa mazāk laika.

Turklāt maltītes, kas satur daudz dārzeņu, var palīdzēt palikt nomodā dienas laikā, salīdzinot ar ķīniešu pārtiku, kas tradicionāli ir bagāta ar ogļhidrātiem.

Tomēr daudziem citiem interneta lietotājiem maltītes nešķita gardas, norādot, ka garšu trūkuma dēļ zūd ēšanas prieks un tās ir "ciešanu pusdienas".

"Balto cilvēku maltītes mērķis ir izjust, kā ir būt mirušam. Nokodu divus kumosus, un tie bija tik slikti, ka lika man saprast, cik dzīva esmu," raksta sociālā tīkla "Weibo" lietotāja pie attēla ar parastajiem krekeriem, sieru un šķiņķi.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Weibo"

Trends arī izplatījies "TikTok" vidē, kur kāda lietotāja skaidro, ka "trends ir kļuvis tik populārs, ka cilvēki dalās ar savam receptēm".

"Balto cilvēku ēdiens" tiek aprakstīts kā "pirmkārt, ēdiens, kas gatavots ar nulli emociju, nulli garšvielu. "Balto cilvēku ēdienam" nav jābūt izbaudāmam, bet no tā svarīgi saņemt uzturvielas un enerģiju, lai pabeigtu pēcpusdienas darbus."

"Otrkārt, tiek atmesta jebkāda ēdienu apstrāde. Tas jāēd tieši tāds, kāds tas ir. Bet vissvarīgākais, ja mēs iedziļināmies, trends attiecas tikai uz darba dienu pusdienām," komentē video autore.

"Tādā veidā šis bezgaršīgais ēdiens palīdz nošķirt darba dzīvi no brīvā laika. Ideja ir atgriezties pie normāla ēdiena pēc darba. Un tad sajust, ka atgūsti savu dzīvi."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu