Latvijas volejbolistes Sudraba līgas turnīra spēlē pārspēj Ziemeļmaķedoniju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu volejbola izlase piekāpjas Austrijas valstsvienībai
Latvijas sieviešu volejbola izlase piekāpjas Austrijas valstsvienībai Foto: Picasa 2.0

Latvijas sieviešu volejbola izlase trešdien Eiropas Sudraba līgas pirmspēdējā spēlē Rīgā ar 3-0 (25:19, 25:17, 31:29) uzvarēja Ziemeļmaķedoniju.

Starp Latvijas volejbolistēm rezultatīvākā ar 23 punktiem bija Marta Kamēlija Levinska, Anija Jurdža pievienoja 19 punktus, bet Kristīne Kramēna tika pie septiņiem punktiem.

A apakšgrupā Igaunijai, kas aizvadījusi četrus mačus, ir maksimālie 12 punkti, Austrija tikusi pie deviņiem punktiem, Latvijai piecās spēlēs ir seši punkti, bet Ziemeļmaķedonija nav izcīnījusi punktus. Šodien maču aizvadīs vēl Austrijas un Igaunijas volejbolistes.

Latvijas volejbolistes Eiropas Sudraba līgas turnīra pirmās trīs spēles aizvadīja viesos, ar 1-3 zaudējot Igaunijai, ar 3-0 pārspējot Ziemeļmaķedoniju un ar 1-3 piekāpjoties Austrijai, kurai ar tādu pašu rezultātu zaudēja arī Rīgā.

Savukārt Ziemeļmaķedonija, neskaitot neveiksmi pret Latviju, ar 0-3 piekāpās Austrijai un divas reizes ar 0-3 zaudēja Igaunijai.

17.jūnijā Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā Latvijas volejbolistes grupu turnīru noslēgs ar cīņu pret Igauniju.

Pirms starta Sudraba līgā Latvijas izlase Paidē divreiz tikās ar Igauniju pārbaudes mačos, piedzīvojot zaudējumus ar 1-3 un 2-3.

Austrija kā finālčetrinieka turnīra rīkotāja jau ir nodrošinājusi vietu labāko vidū. Pārējās trīs komandas cīnīsies par atlikušo ceļazīmi uz finālčetrinieku Grācā, kura spēles paredzētas 24. un 25.jūnijā.

Eiropas Sudraba līgas uzvarētājas iegūs tiesības nākamajā sezonā spēlēt spēcīgākajā Eiropas Zelta līgā.

Latvijas volejbolistes, kuras Sudraba līgā spēlēja 2021.gadā, pagājušajā vasarā Eiropas līgas mačos nepiedalījās, jo tika lemts uzsvaru likt uz U-21 valstsvienību, kurā spēlēja liela daļa no pieaugušo izlases kandidātēm.

Daniēlem Mario Kaprioti izlasē palīdz treneri Arvils Keišs un Inguna Minusa, fiziskās sagatavotības treneris un fizioterapeits Roni Rekola un statistiķis Mareks Maksimovs.

Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidātes:

cēlājas - Elvita Dolotova (Sēkešfehērvāras "MAV Elore", Ungārija), Elza Reknere (RVS/LU);

pirmā tempa spēlētājas - Anna Rīta, Junora Vagele, Anželika Ivanova (visas - RVS/LU), Kristīne Gabranova ("SuFA klubs"/DU);

diagonālās spēlētājas - Marta Kamēlija Levinska (Arizonas Štata universitāte, ASV), Megija Dambrehte (RVS/LU), Vlada Pridatko (Hartbergas "TSV Sparkasse", Austrija);

otrā tempa spēlētājas - Anija Jurdža (Ņīreģhāzas "Fatum", Ungārija), Paula Nikola Ņečiporuka (Rovaniemi "Arctic Volley", Somija), Kristīne Kramēna (RVS/LU), Anna Kovala, Kristīne Leskinoviča (abas - RSU/MSĢ);

"libero" spēlētājas - Elīna Zvaigzne, Sindija Bože (abas - RVS/LU), Megija Grundmane (RSU/MSĢ).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu