Pazudušās Justīnes meklēšanā policija mainījusi taktiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Justīne Reinikova.
Justīne Reinikova. Foto: No Valsts policijas rīcībā esošajiem materiāliem

Valsts policija aizvien turpina Rogovkā pazudušās Justīnes Reinikovas meklēšanu, pielietojot citu meklēšanas taktiku, informēja Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte.

Kopš 5. maija, kad meitene pazuda, ir veikti plaši un visaptveroši meklēšanas pasākumi, tostarp piesaistot gan brīvprātīgos, gan citus dienestus.

Šobrīd, ņemot vērā jau veiktos meklēšanas pasākumus, apsekotās teritorijas, tai skatā ūdenstilpes un citas vietas, kā arī izmeklēšanā gūto informāciju, Valsts policija ir izvēlējusies citu meklēšanas taktiku, vairs neizvēršot masveida meklēšanas pasākumus vidē ar pastiprinātu brīvprātīgo iesaisti.

Policijā uzsver, ka meklēšanas pasākumi un veidi var būt dažādi un tie nav izsmelti. ""Tas, ka iedzīvotāji šobrīd neredz publiskus meklēšanas pasākumus, nebūt nenozīmē, ka meklēšana nenotiek," norāda policijā.

Saistībā ar meitenes pazušanu tiek rūpīgi pārbaudīta jebkura saņemtā un noskaidrotā informācija, izskatītas dažādas versijas. Ikdienas meklēšanas aktivitātēs no Valsts policijas piesaistīti resursi gan no Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa, Kriminālpolicijas biroja, Kārtības policijas biroja, gan arī Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes struktūrvienībām. Jau sākotnēji, veicot neatliekamās operatīvās darbības, tika uzrunāti un nopratināti bērna radinieki, kā arī citas personas - policija strādā arī šajā virzienā.

Ņemot vērā, ka ir sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, plašāk par izmeklēšanas detaļām policija patlaban atturas komentēt. Tiklīdz būs jaunas un publiski sniedzamas ziņas, kā arī, ja tiks izvērsti jauni publiski masveida meklēšanas pasākumi, policija par to nekavējoties informēs.

Šobrīd meklēšanu nav plānots pārtraukt un tā turpināsies tik ilgi, cik nepieciešams, pauda Grāvīte.

Kā iepriekš jau rakstīts, Rēzeknes novadā, Nautrēnu pagastā, Rogovkā 5.maijā pazudusi septiņus gadus veca meitene Justīne Reinikova.

Meitene piektdien ap plkst.19 izgāja no savas dzīvesvietas un neatgriezās. Pazudusī ir 124 centimetrus gara, gaišiem matiem līdz pleciem. Meitenei ir veselības problēmas.

Pazudusī bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos.

Valsts policija aicina atsaukties ikvienu, kurš zina viņas iespējamo atrašanās vietu, zvanot pa tālruņa numuru 67006734 vai 110.

Sestdien, 27. maijā, "Apollo.lv" kopā ar organizācijas "Bezvēsts.lv" pārstāvjiem, brīvprātīgajiem un Valsts policijas pārstāvjiem piedalījās mazās Justīnes meklēšanas misijā.

Foto: Mazās Justīnes meklēšanas misija 27. maijā

Jau vēstījām, ka Mazo Justīni Reinikovu ģimene gaida mājās jau kopš 5. maija, kad meitene pazuda bez pēdām. Organizācija "Bezvests.lv" sadarbībā ar Valsts policiju sestdien, 27. maijā, organizēja pazudušās septiņgadīgās Justīnes meklēšanas kārtējo misiju.

Misija noslēgusies bez rezultāta. Bet, kā teica "Bezvēsts.lv" instruktors Martiņš, ja nav rezultāta, arī tas ir rezultāts. Taču jautājums, kas noticis ar mazo Justīni Reinikovu, paliek atklāts.

"Bezvēsts.lv" vadītājs Aleksandrs Faminskis izveidotajā meklēšanas štābā portālam "Apollo.lv" pastāstīja, 27. maijā notikušajā Justīnes meklēšanas misijā nepiedalījās tik cilvēku, cik cerēja organizācijas "Bezvēsts.lv" pārstāvji. 

"Ko es varu pateikt? Man ļoti žēl, ka nebija daudz cilvēku. Godīgi sakot, mēs rēķinājāmies, ka būs vairāk cilvēku. Mēs visu laiku runājam - ja, piemēram, Lielbritānijā pazūd bērns, savācas 10000 cilvēku, Norvēģijā arī... Un visi secina - cik jauki, ka cilvēki tā var savākties. Nu, kāpēc Latvijā ir pazudusi septiņus gadus veca meitenīte Justīne, bet līdz šim mēs viņu vēl neesam atraduši?

Man ir ļoti žēl, ka bija tik maz cilvēku, gribējās sapulcēt vairāk. Sanāk nelāgi - redzam, ka [aplikācijā] reģistrējušies ir apmēram 700 cilvēki, bet realitātē [šie cilvēki] sēdēja mājās un skatījās savos viedtālruņos un redzēja, kur mēs staigājam.

Uz vietas bija apmēram 120 cilvēki, pārējie sēdēja mājās un skatījās telefonos, kā mēs staigājam. Tas ir skumji, ka tik daudzi neatbrauca."

Sestdien pārmeklēti aptuveni 25 kvadrātkilometrus plaša teritorija. Precizitātei - tas vēl jāpārbauda.

"Mēs redzam tikai daļu no lielās bildes. Valsts policija redz visu lielo bildi. Pie mums diezgan bieži vēršas, lai iedodam statistiku, cik ir pazudušu bērnu vai kopumā cilvēku. Mēs redzam tikai to daļu, kad cilvēki vēršas pie mums. Es drīzāk skatītos nevis vēršanās lūgumus, bet gan statistiku par tā arī neatrastajiem cilvēkiem.

Piemēram, ja pazūd pusaudzis ar noslieci uz klaiņošanu, viņš, visticamāk, atradīsies. Bet iesniegums tāpat tiek pieņemts. Bet ir tādi, kuri patiešām pazūd. Un viņus neatrod. Un statistikā viņi ir visi kopā.

Policija dara savu darbu, mēs - savu," norāda Faminskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu