FOTO UN VIDEO Mežaparka lielajā estrādē noris vērienīgi gatavošanās darbi UNREAL festivālam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Mežaparka Lielajā estrādē joprojām noris darbs, gatavojoties vērienīgajam UNREAL Music Festival, kas notiks jau šo sestdien, 17. jūnijā. 

Kopumā pašmāju un ārzemju kompānijas nodrošina ap 50 tonnu dažādu skaņas un gaismas iekārtu, kas pamazām tiek nogādātas Mežaparkā.

Estrādē top iespaidīga apaļa skatuve, kas sastāvēs no simtiem augstākās izšķirtspējas LED ekrānu. Pats skatuves autors scenogrāfs un gaismotājs Andrejs Dubkovs šo projektu salīdzina ar "kosmosu".

No inženiertehniskā viedokļa šis ir viens no sarežģītākajiem projektiem, kas tapis Latvijā, veidojot izklaides pasākumus.

Skatuves konstrukcija sasniegs gandrīz piecstāvu ēkas augstumu, bet kopējais skatuves ansamblis - deviņstāvu ēkas augstumu.

"UNREAL MUSIC festival" šogad īpaši izcelsies Latvijas muzikālo pasākumu vidū. Pirmo reizi Latvijā uzstāsies tik augsta līmeņa pasaules mēroga dīdžeji, turklāt festivālam īpašu gaisotni piešķirs arī papildinātās realitātes dimensija, kas pagaidām tik plašā mērogā nav izmantota ne Latvijā, ne citviet.

Galvenie mākslinieki būs – Dimitri Vegas & Like Mike (Beļģija un Grieķija), Mike Williams (Nīderlande), Tungevaag (Norvēģija), Plastik Funk (Vācija), Sammy Porter (Apvienotā Karaliste), Gaullin (Lietuva) un daudzi citi TOP EDM mākslinieki, kas uzstājas tādos festivālos kā "Tomorrowland", "Ultra Music Festival", "Mysteryland" u.c.

Festivāls solās sniegt multidimensionālu mūzikas un mākslas pieredzi, un tā centrālais elements – skatuve - arī būs pārsteidzošs 3D mākslas objekts, kāds Latvijā vēl nekad nav veidots.

Foto: UNREAL festivāla skatuves vizualizācijas

Vairāk par festivālu uzzini šeit. Tāpat festivālu organizētājiem ir piesaistīts palīgs Jānis Krīvēns, kas gan uzraudzīs skatuves tapšanu, kā arī izklaidēs festivāla apmeklētājus, kas ar nepacietību gaida šo sestdienu, 17. jūniju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu