"Tās ir sliktas ziņas Porziņģim." Apskatnieks nosauc komandu, no kuras Latvijas basketbola zvaigznei jāizvairās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP / Scanpix

"Bleacher Report" apskatnieks Grants Hjūzs apkopojis piecus šīs vasaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) brīvos aģentus un komandas, no kurām viņiem vajadzētu izvairīties. Šajā sarakstā nonācis arī latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

Kā zināms, Porziņģim teorētiski līgumā vēl ir atlikusi viena sezona, bet tikai ja viņš piekrīt tā sauktajai spēlētāja opcijai. Pēdējās dienās ārzemju apskatnieki vēsta, ka Porziņģis pretēji iepriekš pieņemtajam uzskatam šo 36 miljonus ASV dolāru vērto opciju varētu arī izmantot.

Tomēr, gadījumā ja latviešu basketbolists izvēlas šo opciju neizmantot, viņš kļūs par brīvo aģentu. Hjūzs skaidro, ka Porziņģim brīvo aģentu tirgū vajadzētu izvairīties no atgriešanās viņa līdzšinējā klubā Vašingtonas "Wizards".

Arī Hjūzs uzskata, ka izmaiņas "Wizards" kluba vadības līmenī, visticamāk, novedīs pie sastāva pārbūves.

"Tās ir sliktas ziņas Porziņģim, bet tikai, ja viņš izvēlēsies izmantot spēlētāja opciju vai arī atteiksies no tās un vienkārši parakstīs jaunu līgumu ar Vašingtonu," norāda Hjūzs.

Porziņģis aizvadītajā sezonā varēja lepoties gan ar produktīvu sniegumu, gan arī labu veselību, kas viņa kontekstā bieži vien tiek norādīta kā galvenais problēmjautājums.

"Porziņģa vēsture ar traumām liek domāt, ka viņa nākotnes sakarā nekas nav garantēts, līdz ar to maksimāla finansiālā drošība ir kritiski svarīga. Tagad ir īstais laiks atteikties no spēlētāja opcijas," turpina apskatnieks.

Gadījumā, ja Porziņģis tomēr izvēlētos izmantot spēlētāja opciju, pastāv risks, ka "Wizards" viņu var izmantot kādā maiņas darījumā. Šādā situācijā latviešu basketbolistam vairs nebūtu teju nekādas teikšanas pār savu nākotni.

"Vienīgais veids, kā latvietis var saglabāt kontroli pār savu likteni ir doties prom no Vašingtonas," nobeigumā raksta Hjūzs.

Porziņģis savas karjeras laikā divas reizes ir ticis aizmainīts. 2019. gadā janvārī viņš maiņas darījumā no Ņujorkas "Knicks" pārcēlās uz Dalasas "Mavericks", bet 2022. gada februārī Dalasas vienība viņu aizmainīja uz Vašingtonas "Wizards".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu