13 gadus vecās lietuvietes bērniņš atrasts miris. Atklājas jauna informācija par notikušo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EmiliaUngur/Shutterstock

Lietuvu šī gada pavasarī satricināja ziņas, ka kāda 13 gadus veca meitene vienā no no pagastiem Panevēžas apriņķī gatavojas dzemdībām. Meitenei ir invaliditāte un, iespējams, viņa tikusi seksuāli izmantota no 11 gadu vecuma. Stāsts turpinās ar vēl skaudrākiem jaunumiem. Lietuvas mediji ziņo, ka mazulis mājās atrasts miris, bet policija tur aizdomās meitenes 19 gadus veco brāli par viņas izvarošanu.  

Saskaņā ar policijas paziņojumu, pirmdien, 12. jūnijā, ap plkst. 9 kādā mājā Panevēžas rajonā atrastas 2023. gadā dzimušā zēna mirstīgās atliekas. Mediķi tika izsaukti pēc tam, kad tika konstatēts, ka mazulis gultā neelpo, tomēr zēna dzīvību glābt neizdevās. 

Mazulis piedzimis martā un audzis pie savas nepilngadīgās mātes, kura dzīvo audžuģimenē. Kā norādīja Bērnu tiesību aizsardzības un adopcijas dienesta pārstāve Alīna Žilinaite, jaunās meitenes ģimenes apstākļi dienestiem bija labi zināmi un bērnu tiesību speciālisti apmeklēja šo ģimeni. Mazulim iepriekš viss esot bijis kārtībā. 

Uzsākta pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu mazuļa nāves cēloni.

Par izvarošanu aizdomas krīt uz meitenes brāli

"Tas, ka 13 gadus veca jauniete kļūst par māti, jau ir iemesls pirmstiesas izmeklēšanas uzsākšanai un aizdomās turamā identificēšanai," sacīja Panevēžas apgabala prokuratūras pārstāve Rasa Stundžiene.

Par meitenes izvarošanu sākotnēji aizdomās tika turēts vīrs vienai no meitenes māsām. Taču pēc mazuļa piedzimšanas un papildu pārbaužu veikšanas atklājās jauni fakti.

Zināms, ka par 13 gadus vecās meitenes izvarošanu apsūdzēta 2004. gadā dzimusi persona. 

"TV3.lt" ziņo, ka mazuļa tēvs, iespējams, ir bijis kāds tuvs meitenes ģimenes loceklis. Pēc DNS ekspertīzes laikā par aizdomās turamo kļuvis viens no meitenes brāļiem. 

19 gadus vecam jaunietim par māsas izvarošanu draud līdz pat 15 gadu cietumsods.

Mazulim bija dzirdes problēmas

13 gadus vecās meitenes bioloģiskā māte par trīs mēnešus vecā mazdēla nāvi uzzināja no meitas, vēsta "TV3.lv". 

"Mana meita zvanīja raudot, es pat nesapratu, ko viņa teica," sacīja sieviete, norādot, ka bija pie viņiem viesojusies vēl dažas dienas iepriekš. "Es viņu turēju rokās, un viņš pacēla galvu, spārdīja kā bērns."

13 gadus vecās meitenes māte stāsta, ka puika piedzima mazs, lai arī lēni, bet auga un kļuva stiprāks. Viņa norāda, ka mazulis esot bijis nedzirdīgs. 

Pēc mazuļa zaudējuma speciālisti steidzās sniegt psiholoģisko palīdzību gan jaunajai māmiņai, gan viņas un mazuļa aizbildņiem. Tieši aizbildnis pirmais esot pamanījis mazuli bez dzīvības pazīmēm un stāsta, ka bērniņš pirms tam tika pabarots un nolikts gulēt, bet pēc tam atrasts miris. 

Pie aizbildņiem 13 gadus vecā meitene nonāca pēc tam, kad tapa zināms, ka viņa ir stāvoklī.

Tomēr jau 2020. gadā meitenes ģimene jau bija nonākusi Bērnu tiesību aizsardzības dienesta redzeslokā. Ģimenei tuvu stāvošas personas lūdza aizsargāt meiteni un pārcelt viņu uz dzīvi pie aizbildņiem. Taču speciālisti konstatēja, ka tobrīd 11 gadus vecajai meitenei dzīvot ģimenē ir droši un pārcelšana nav nepieciešama. 

Meitenes bioloģiskajā ģimenē aug divi puikas, pārējie daudzbērnu ģimenes bērni ir pilngadīgi un dzīvo patstāvīgi. Arī meitenes mātei ir invaliditāte. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu