"Nav viegli." Krievijas basketbola flagmaņa prezidents sūkstās par spēlētāju atsaucību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Krievijas basketbola kluba Maskavas CSKA prezidents Andrejs Vatutins sūdzējies par ārzemju spēlētāju nevēlēšanos pārstāvēt viņa vienību, vēsta "Postimees".

Kā zināms, kopš Krievijas noziedzīgā režīma iebrukuma Ukrainā, lielākā daļa agresorvalsts sporta komandu ir izslēgta no starptautiskās aprites. Izņēmums nav arī sporta klubi.

Vēl pirms kara sākuma CSKA bija viens no varenākajiem klubiem Eiropas basketbolā, bet tagad kara dēļ ārzemju basketbolistu acīs tā vērtības ir pamatīgi kritušās.

"Mums to jāuztver kā izaicinājumu un jāstrādā smagi. Nauda nosaka daudz ko, bet ne visu. To var aizstāt ar degsmi, vēlmi un mērķtiecību. Izmaksu samazināšana ir vienīgais ceļš, kas nākotnē palīdzēs CSKA atgriezties virsotnē," skaidroja Vatutins.

Spēlētāji rindā pie CSKA vadības durvīm nestāv jau kopš tā nevar piedalīties Eirolīgā. Tomēr pat ja kāds ārzemju basketbolists ir gatavs spēlēt agresorvalstī, CSKA ir jāprasa "atlaidi".

Vatutins norāda, ka viņa klubs nav vienīgais, kas saskāries ar šādām problēmām. Viņš apgalvo, ka visi Krievijas saskaras ar līdzīgām problēmām. Ja iepriekš Krievijas basketbola flagmaņi varēja piesaistīt augsta kalibra spēlētājus vienkārši pārsolot konkurentus, tad tagad spēlētāji pat neskatās Krievijas bagātāko pilsētu klubu virzienos.

"Kuram vajag problēmas, ja vari atrast darbu labākā vietā? Nespēlēšana Eiropas līmeņa sacensībās Krievijas klubiem atņem vērtību," noteica Vatutins.

CSKA Eirolīgas čempionu titulu kopumā ir izcīnījusi astoņas reizes. Neskatoties uz karu Ukrainā CSKA rindās arī šobrīd ir atrodami ārzemju uzvārdi, no kuriem pazīstamākais ir Serbijas izlases centrs Nikola Milutinovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu