Zoriks pēc trim sezonām "VEF Rīga" nosauc tālāko karjeras ceļu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristers Zoriks
Kristers Zoriks Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Kristers Zoriks, kurš pēdējās trīs sezonas pavadīja "VEF Rīga", karjeru turpinās Turcijas spēcīgākās līgas klubā Izmiras "Petkim Spor", 17. jūnijā pavēstīja Izmiras komanda.

Zoriks ar Izmiras vienību noslēdzis vienošanos uz diviem gadiem.

25 gadus vecais basketbolists pievienojās Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga" 2020.gadā. Aizvadītajā sezonā viņš kopā ar "vefiešiem" izcīnīja Latvijas kausu un Latvijas čempiontitulu, bet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā piekāpās finālā un FIBA Čempionu līgā neizkļuva no apakšgrupas.

Zoriks apvienotajā līgā, Čempionu līgā un Latvijas kausā katrā mačā vidēji guva nedaudz vairāk kā 16 punktus, bet Latvijas Basketbola līgā desmit izslēgšanas spēlēs vidēji izcēlās ar 13 punktiem.

Savukārt pirms pievienošanās "VEF Rīga", latvietis atgriezās basketbola laukumā pēc krustenisko saišu plīsuma sadziedēšanas. Nacionālajā koledžu sporta asociācijas (NCAA) komandas "Saint Mary's Gaels" sastāvā viņš vidēji spēlē laukumā pavadītajās nepilnās 12 minūtēs guva 3,7 punktus.

Iepriekš Zoriks bija vislabāk zināms ar savu sniegumu Latvijas jaunatnes izlašu sastāvos. 2014.gadā pašreizējā "VEF Rīga" galvenā trenera Jāņa Gailīša vadībā basketbolists palīdzēja Latvijas U-16 izlasei izcīnīt Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Aizvadītajā sezonā "Petkim Spor" Turcijas superlīgā ierindojās 12.pozīcijā un neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu