Graudiņa/Samoilova Jūrmalas BPT "Challenge" turnīrā cīnīsies par bronzas godalgām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas pludmales volejboliste Tīna Laura Graudiņa (nr.1, baltā tērpā Pludmales volejbola "Beach Pro Tour"posmā Jūrmalā.
Latvijas pludmales volejboliste Tīna Laura Graudiņa (nr.1, baltā tērpā Pludmales volejbola "Beach Pro Tour"posmā Jūrmalā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien Pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Challenge" posmā Jūrmalā cīnīsies par bronzas godalgām.

Latvijas duets, kas turnīrā izsēts ar pirmo numuru, pusfinālā ar 0-2 (17-21, 16-21) zaudēja kanādietēm Melisai Umanai-Paredesai un Brendijai Vilkersonei (3.).

Abi dueti pa četrām reizēm guva punktus ar bloka palīdzību, bet uzbrukumā (25:21), servēšanā (3:1) un punktos, kas gūti, kļūdoties pretiniecēm (9:7) pārākas bija kanādietes.

Otrā pusfinālā, kas sāksies plkst.12, tiksies brazīlietes Taina Silva/Viktorija Lopesa (6.) un šveicietes Esme Bebnere/Zoe Veržē-Deprē (11.).

Graudiņa/Samoilova turnīru Jūrmalā sāka ar divām uzvarām grupas spēlēs, astotdaļfinālā ar 2-0 pārspēja Somijas duetu Nīna Ahtiainena/Tara Lahti, bet ceturtdaļfinālā ar tādu pašu rezultātu - itālietes Margeritu Biankinu un Klaudiju Skampoli.

Anete Namiķe un Varvara Brailko piektdien piedzīvoja divas neveiksmes, noslēdzot turnīru dalītā 19.vietā, bet vīriešu turnīrā sestdien ceturtdaļfinālu nepārvarēja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Pagājušajā gadā, kad BPT sacensības tika rīkotas pirmo gadu, Jūrmalā notika prestižākais "Elite 16" sērijas turnīrs, bet šogad tiek rīkots pēc ranga otrais "Challenge" posms, lai latviešiem būtu lielākas iespējas startēt un cīnīties par godalgām.

Pērn neviens no Latvijas pāriem, kas piedalījās pamatturnīrā, neiekļuva ceturtdaļfinālā, bet uzvaru svinēja Itālijas vīriešu un Kanādas sieviešu dueti.

Turnīrā ir pieteikti sportisti no 32 dalībvalstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu