Traģēdija Tallinas zoodārzā. Bojā gājis degunradzis Kigoma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Degunradzis Kigoma.
Degunradzis Kigoma. Foto: Inari Leiman

Pirmdien, 19. jūnijā, Tallinas zoodārzā gāja bojā 13 gadus vecais melnā degunradža tēviņš Kigoma, kura galva bija iesprūdusi starp divām metāla sijām, ziņo medijs "Postimees".

Pagājušajā nedēļā degunradžus Kigoma un Kibibi pārcēla uz pārbūvētu pagaidu mājvietu, jo šonedēļ sākta līdzšinējo aploku atjaunošana, paziņoja zoodārza preses birojs.

Pagaidu ēka, kurā savulaik tika turēti ziloņi, bet pavisam nesen – gaurs, iepriekš tika pielāgota degunradžu turēšanai un tika novērsti potenciālie riski.

Kibibi un Kigoma kopš pagājušās nedēļas atradušies diennakts darbinieku un veterinārārstu uzraudzībā, Kigoma jaunajā vietā uzvedās mierīgi, viņa uzvedībā nebija novērojams satraukums.

Diemžēl pirmdienas pēcpusdienā Kigoma pavisam negaidīti piecēlās un, ar priekšējām kājām atspiedies pret starpsienu,  iebāza galvu ar ragiem starp divām metāla sijām un nevarēja to izvilkt.

Darbinieki un veterinārārsti nekavējoties steidzās palīgā, taču atbrīvot 1,2 tonnas smagu degunradzi nav viegli. Sija tika nogriezta, taču bija par vēlu – degunradzis bija miris.

2010. gadā dzimušajam un 2013. gadā uz Tallinas zoodārzu atvestajam degunradžu tēviņam bija mierīgs un brīžiem pat bailīgs raksturs.

Kigomas traģiskā nāve bija šoks visiem zoodārza darbiniekiem, viņu bēdas ir pielīdzināmas sērām par ģimenes locekļa zaudēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu