Rīgā atsāk kursēt 11. tramvajs maršrutā uz Mežaparku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

No otrdienas, 20. jūnija, Rīgā atsāk kursēt 11. tramvajs maršrutā Stacijas laukums - Mežaparks, pavēstīja Rīgas domes Ārējas komunikācijas nodaļas projektu koordinatore Lelde Rudzika.

Pēc pirmdien Rīgā 11. tramvaja līnijā notikušajām pārbaudēm Brasas tilts ir atzīts par drošu satiksmes atjaunošanai un tramvaji pār to var atsākt kursēt.

Rīgas domes Satiksmes departaments ir pieņēmis aktu par tramvaja satiksmes organizēšanu un atjaunošanu, kurā Duntes ielas pusē izbūvētais pārvads ir atzīts par derīgu reversīvās satiksmes palaišanai.

Brasas tiltam ir nodrošināta projektā noteiktā nestspēja un visu pašlaik Rīgā ekspluatācijā esošo tramvaju modeļu (ar pilnu masu) ekspluatācija uz pārvada ir droša. Brasas tilta apsekošanu un akta noformēšanu veica komisija, kuras sastāvā bija atbildīgais būvdarbu vadītājs, būvuzraugs, autoruzraugs un Satiksmes departamenta pārstāvis.

Pašvaldība tika centusies, lai 11. tramvaja satiksme tiktu atjaunota līdz laikam, kad Rīgā ierodas Dziesmu svētku dalībnieki, jo tā ved uz vienu no centrālajām svētku norises vietām - uz Mežaparku, kurp būs jānokļūst kā dziedātājiem, tā koncertu apmeklētājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu