Nautrēnu pārvaldniece par Justīnes slepkavību: Ļoti ciniski no vecāku puses - visiem mums likt meklēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Septiņus gadus vecās Justīnes ķermenis ar acīm redzamiem miesas bojājumiem atrasts aprakts pamestas mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometrus no meitenes dzīvesvietas. "Tā sajūta, ka mēs runājām ar to sievieti un ar to vīrieti... Es tiešām nesaprotu, kā cilvēki var tā," sarunā ar "Apollo.lv" saka Nautrēnu apvienības pārvaldes vadītāja Līvija Plavinska. 

Aizdomās par iespējama noziedzīga nodarījuma izdarīšanu naktī uz otrdienu, 20. jūniju, aizturētas divas personas, kuras šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas vietā. Tuvākajās dienās tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu šīm personām, vēsta Valsts policijas pārstāvji. 

Tikmēr Rogovkā aculiecinieki redzējuši, ka aizturētie ir meitenes tēvs un audžumāte. 

"[Noskaņa ir] briesmīga. Briesmīga. Tas, ka tā varētu būt, principā te 80 procenti par to bija pārliecināti. Vienkārši - kamēr nav atrasts vainīgais, par to nevaram runāt.

Mēs jau arī tad teicām, visi kaimiņi, ka to meiteni vispār nebija redzējuši tajā dienā. Kur nu vēl uz ceļa," teic Plavinska. 

Viņa stāsta, ka arī bērni, kuri bija spēlējušies pagalmā, iepriekš teikuši, ka Justīne tur nav redzēta.

"Mums tā nojauta tāda bija. Protams, mēs nezinājām līdz galam, kas un kāpēc. Arī šobrīd mēs līdz galam nezinām, kas un kāpēc - vai tas ir nelaimes gadījums vai kas... Vienalga, tas ir ļoti ciniski no vecāku puses, to zinot, visiem mums likt meklēt, baidīties... Un arī valsts līdzekļus tērēt vienkārši... Nu jā, nu traki...

Vaina ir jebkurā gadījumā - kaut vai par to, ka slēpa to. Bet loģiski, ka vainīgi ir. Bet tas - kādā veidā?"

"Sajūta ir smaga," saka Plavinska un, jautāta, vai plānota atvadīšanās no mazās Justīnes, teic, ka pašlaik rogovkieši ir "tādā šokā, ka skaļi par to neviens nerunā".

"Tā sajūta, ka mēs runājām ar to sievieti un ar to vīrieti... Es tiešām nesaprotu, kā cilvēki var tā..." pauž Plavinska. 

Vēl lielāks šoks vietējiem iedzīvotājiem ir tas, ka Valsts policijas paziņojumā minēti acīm redzami miesas bojājumi.

"Otrs ir - tā apziņa, kādiem cilvēkiem blakus mēs dzīvojam. Tas ir vēl lielāks šoks droši vien - mēs ticam, atbalstām, izturamies ar mīlestību, bet izrādās, ka tas cilvēks ciniski gājis kauliem pāri, līķiem pāri, bērna līķim pāri... Tas ir neaptverami. Ārprāts."

Foto: Mazās Justīnes meklēšana Rogovkā

Video: Justīnes meklēšana

Mazās Justīnes tēvs Vladimirs tiešsaistes žurnālam "Klik" 26. maija vakarā sacīja: "Protams, ka ceram, ka atradīsim viņu dzīvu."

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu