FOTO Kur un kā elektroniski uzzināt savus centralizēto eksāmenu rezultātus?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad pirmo reizi centralizēto eksāmenu sertifikāti būs pieejami elektroniskā formātā. Jau sākot ar 21. jūniju, būs pieejami sertifikāti par vispārējo vidējo izglītību. Kur var uzzināt eksāmenu rezultātus?

Sertifikāti būs pieejami Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā.

Sertifikāti par pamatizglītību - 2023. gada 21. jūnijā.

Sertifikāti par vispārējo vidējo izglītību - 2023. gada 11. jūlijā.

Izglītojamiem, kuri centralizētos eksāmenus kārtos papildu termiņā, sertifikāti par vispārējo vidējo izglītību būs pieejami - 2023. gada 17. jūlijā.

Par katru valsts pārbaudes darbu tiks sagatavots atsevišķs sertifikāts. Tajā tiks norādīts vērtējumu procentos (nenoapaļoti).

Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve "Apollo.lv" norāda, ka rezultāti būs pieejami skolēniem/skolēnu vecākiem un sertifikāti būs pieejami izglītības iestādēm.

Absolventi, kuri kārtoja centralizētos eksāmenus, varēs uzzināt eksāmenu vērtējumus, izmantojot arī "Latvija.lv" e-pakalpojumu "Mani dati izglītības reģistros".

"Šobrīd primāri tiek gatavoti sertifikāti izglītības iestādēm, pēc tam dati tiks sinhronizēti ar "Latvija.lv" un plānots, ka tie būs pakāpeniski pieejami jau no 21. jūnija," vēsta VISC pārstāve.

Šajā e-pakalpojumā tiek attēloti centralizēto eksāmenu vērtējumi, kurus Valsts izglītības satura centrs ir ievadījis Valsts izglītības informācijas sistēmā (VIIS). Izdrukātos sertifikātus, tāpat kā līdz šim, absolventi varēs saņemt izglītības iestādēs.

Pamācība, kā "Latvija.lv" atrast e-pakalpojumu: 

1. Jāatver mājaslapa "Latvija.lv" un jāienāk ar personas identifikācijas datiem. 

Foto: ekrānuzņēmums.

2. Jāsameklē e-pakalpojums "Mani dati izglītības reģistros". Pakalpojums piedāvā iespēju saņemt datus par personu - sevi vai savu nepilngadīgo bērnu. 

Foto: ekrānuzņēmums.

Lai nokārtotu eksāmenu, katram izglītojamajam jāiegūst vismaz 10%.

Apollo.lv jau vēstīja, ka 9. klašu skolēnu vidū lielākais satraukums bija saistīts ar to, ka centralizētos eksāmenus 9. klašu skolēni kārtoja pirmo reizi. 

Eksāmenu sesija 9. klašu skolēniem sākās 24. maijā, bet noslēdzās ar centralizēto eksāmenu matemātikā 6. jūnijā. Eksāmenu sesija vidusskolēniem sākās 15. maijā, bet noslēdzās 8. jūnijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu