VISC: 9. klases centralizēto eksāmenu sesija noritējusi bez būtiskiem starpgadījumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eksāmens
Eksāmens Foto: Shutterstock

Pamatskolas eksāmenu sesija noritējusi bez būtiskiem starpgadījumiem, vēsta Valsts izglītības satura centrs (VISC), norādot, ka lielākais satraukums bija saistīts ar to, ka centralizētos eksāmenus 9. klašu skolēni kārtoja pirmo reizi.

VISC Komunikācijas nodaļas vadītāja Liene Bērziņa norādīja, ka ir konstatēts "izņēmuma gadījums", kad tika izvērtēta situācija par mobilo tālruņa esamību eksāmenu laikā, tomēr tas "nav būtiski ietekmējis" pamatskolas eksāmenu sesijas norisi kopumā.

Paši skolēni eksāmenus vērtējuši dažādi - ir skolēni, kuriem eksāmeni šķituši grūti, bet ir arī tādi, kuri priecājas, ka ar eksāmenu uzdevumiem tikuši galā ļoti veiksmīgi. Par to, cik viegli vai grūti skolēniem veicies pārbaudījumos, varēs teikt pēc vērtēšanas noslēgšanās, pauda Bērziņa.

Šobrīd ir sākta eksāmenu darbu svešvalodās un latviešu valodā vērtēšana, kā arī tiek organizēta matemātikas eksāmenu saņemšana un skenēšana, lai sāktu to vērtēšanu.

Ar centralizēto eksāmenu matemātikā otrdien noslēdzās eksāmenu sesija 9.klašu skolēniem, ko pēc VISC prognozēm kārtoja 21 100 pamatskolas beidzēji.

Eksāmenu sesija 9. klašu skolēniem sākās 24. maijā ar centralizētajiem eksāmeniem angļu, franču un vācu valodā.

Savukārt 29. maijā skolēni kārtoja latviešu valodas centralizēto eksāmenu. Šogad latviešu valodas eksāmens pirmo reizi notika vienotā veidā - gan tiem, kas mācās pamatizglītības programmā, gan tiem, kas apgūst mazākumtautību programmā šo izglītības saturu.

Lai nokārtotu eksāmenu, katram izglītojamajam jāiegūst vismaz 10%. Šogad, no 21.jūnija, centralizēto eksāmenu sertifikāti būs pieejami elektroniskā formātā.

Eksāmenu sesija vidusskolēniem sākās 15.maijā, savukārt noslēgsies 8. jūnijā ar eksāmenu vācu valodā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu