Avots: "Wizards" strādā pie Porziņģa aizmainīšanas uz vienu no vadošajām NBA komandām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards" strādā pie maiņas darījuma, kura rezultātā Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis nonāktu Bostonas "Celtics" rindās, vēsta "The Athletic" apskatnieks Šams Šaranja.

Lai "Wizards" būtu iespēja aizmainīt Porziņģi, viņam būtu jāpiekrīt līgumā atrunātajai 36 miljonus ASV dolāru vērtajai spēlētāja opcijai.

Potenciālajā trīs komandu darījumā "Wizards" iegūtu Markusu Morisu un drafta izvēles, Bostonas "Celtics" tiktu pie Porziņģa, bet "Clippers" rindās karjeru turpinātu Malkoms Brogdons.

Porziņģa līdz šim pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" jau ir uzsākusi pārbūvi, uz Fīniksas "Suns" aizmainot ilggadējo kluba līderi Bredliju Bīlu. Tāpat no spēlētāja opcijas ir atteicies arī Kails Kuzma

Latviešu basketbolists aizvadītajā sezonā vidēji mačā atzīmējās ar 23,2 gūtajiem punktiem (karjeras rekords), 8,4 atlēkušajām bumbām, 2,7 rezultatīvām piespēlēm, 0,9 pārķertajām bumbām (karjeras rekords), kā arī 1,5 bloķētiem metieniem. Šajā sezonā latvietis grozam kopumā uzbruka ar 49,8% precizitāti (karjeras rekords, kā arī realizēja 38,5% tālmetienu (vidēji 2,1 trāpīts tālmetiens no 5,5 izmestajiem trejačiem). No soda metienu līnijas Porziņģis metienus realizēja ar 85,1% precizitāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu