Pēc eksāmenu rezultātu izziņošanas ķibelēm IZM aicina pagarināt termiņu uzņemšanai vidusskolā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicina vidusskolas pagarināt dokumentu iesniegšanas laiku saistībā ar tehniskiem traucējumiem, kas no 21. jūnija radījuši traucējumus piekļuvei 9. klašu centralizēto eksāmenu rezultātiem.

Ministrijas komunikācijas konsultante Ance Jaka aģentūrai LETA pauda, ka liela daļa vidusskolu lēmušas līdz 25. jūnijam pieņemt dokumentus par uzņemšanu 10.klasē.

Vienlaikus informācija par skolēnu sniegumu visos trīs 9. klašu centralizētos eksāmenos būs pieejama tikai šodienas laikā, prognozē ministrijas pārstāve, norādot, ka darbs pie datu nodošanas skolām turpinās.

Šobrīd skolām ir pieejami dati par matemātikas un latviešu valodas eksāmeniem, savukārt piekļuve datiem par sniegumu angļu valodas eksāmenā būs pieejami ceturtdienas laikā.

Vairāki sociālo tīklu lietotāji un vecāki pauduši savu neapmierinātību par to, ka eksāmenu rezultāti netika paziņoti pirms 9. klases izlaiduma. Tas nozīmē, ka skolēni devušies svinēt izlaidumu, nemaz nezinot, vai pamatizglītība iegūta.

Vecāki arī norāda, ka atsevišķi skolēni ir saņēmuši informāciju, ka neesot sasniegts nepieciešamais procentu apjoms sertifikāta saņemšanai, taču, pārbaudot informāciju, izrādījies, ka tā bija kļūdaina.

Jaka apstiprināja, ka ir bijuši 34 šādi gadījumi, piebilstot, ka nav zināmi notikušā iemesli.

Datu sinhronizācijā starp platformām, kam būtu jānodrošina iespēja piekļūt centralizēto eksāmenu rezultātiem, trešdien bija vērojami tehniski traucējumi.

Lai novērstu tehniskos traucējumus, tika iesaistīti četri tehniskie dienesti un pakalpojumu sniedzēji. Līdz trešdienas pievakarei skolām tika nodoti dati par matemātikas eksāmenu.

Šis ir pirmais gads, kad 9. klašu absolventiem visos valsts pārbaudes darbos vērtējums tiks izteikts procentos.

Ja skolēns kādā no eksāmeniem nav ieguvis vismaz 10%, tad skolēns šajā mācību gadā saņems liecību un atkārtoti kārtos noslēguma pārbaudījumus nākamā mācību gada noslēgumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu