VIDEO Rostovā tanki ielenkuši armijas štāba ēku. Prigožins draud gāzt Krievijas militāro vadību (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Dienvidu militārā apgabala štābu Rostovā pie Donas sestdien aplenkuši tanki un cilvēki maskēšanās tērpos, tomēr nav skaidrības, vai štābu aplenkuši Krievijas karavīri vai grupējuma "Vagner" algotņi, ziņo portāls "Meduza".

Tas vēsta, ka Krievijas oficiālās informācijas aģentūras TASS datubāzē teikts, ka bruņotie cilvēki pie štāba esot vagnerieši.

Tomēr "Meduza" arī vērš uzmanību, ka bruņoto konfliktu pētījumu platformas "Conflict Intelligence Team" dibinātājs Ruslans Ļevijevs paudis viedokli, ka štābu aplenkuši Krievijas karavīri.

"Viņi nevis "aplenc savējos", bet ieņem pozīcijas ap ēku, lai to aizsargātu," tviterī ierakstījis Ļevijevs.

No Dienvidu militārā apgabala štāba tiek vadīts Krievijas karaspēka iebrukums Ukrainā.

Savukārt "Telegram" kanāls "Novosti Rostova" vēsta, ka no lasītājiem saņemtas ziņas, ka cilvēki maskēšanās tērpos Rostovā aplenkuši ne tikai Dienvidu militārā apgabala štābu, bet arī pilsētas administrācijas ēku, Iekšlietu ministrijas un Federālā drošības dienesta Rostovas apgabala pārvalžu ēkas un kādu policijas iecirkni.

Jau vēstīts, ka "Vagner" līderis Jevgeņijs Prigožins paziņojis, ka viņa vadītā grupējuma algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību. Savukārt FSB mudinājis "Vagner" kaujiniekus "veikt pasākumus, lai viņu aizturētu".

Krievijas ģenerālprokuratūra ierosinājusi krimināllietu saistībā ar mēģinājumu organizēt bruņotu dumpi.

Pagaidām ir maz uzticamas informācijas par notiekošo.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu