Sinoptiķi nāk klajā ar prognozi nākamajai nedēļai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taurenis uz suņuburkšķa.
Taurenis uz suņuburkšķa. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunajā darba nedēļā Latvijā iespējamas arī lietainākas dienas, kļūs par pāris grādiem vēsāks, taču laiks arvien saglabāsies patīkami silts, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Jaunnedēļ mākoņi turpinās mīties ar sauli, un tie atnesīs arī lietainākas dienas. Pirmdienas naktī vietām, bet dienā daudzviet gaidāms lietus, tostarp arī stipras pērkona lietusgāzes, un līdzīgi laika apstākļi saglabāsies arī otrdien.

Arī trešdien palaikam uzlīs, tomēr pērkona negaisa iespējamība jau būs mazāka. Vējš pārsvarā būs lēns, līdz ar to naktīs atsevišķos rajonos sabiezēs migla, tomēr dienā negaisa laikā vējš pastiprināsies.

Naktīs gaisa temperatūra būs +11, +16 grādu robežās, trešdien būs par pāris grādiem siltāks. Dienās termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par +25 grādiem.

Arī nedēļas otrajā pusē joprojām katru dienu vismaz kādā no Latvijas reģioniem gaidāmi nokrišņi.

Gaiss atkal kļūs siltāks, un atsevišķās dienās termometra stabiņš pakāpsies virs +27 grādu atzīmes. Līdzīgs laiks saglabāsies līdz par nedēļas beigām.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs uzsver, ka daudzviet valstī arvien ir paaugstināta ugunsbīstamība, tāpēc jābūt ļoti piesardzīgiem ar uguns izmantošanu dabā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu