VIDEO Liktenīgā minūte un riteņu atdalīšanās. Aculiecinieki stāsta par traģēdiju Stokholmas "amerikāņu kalniņos"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Svētdien Stokholmā notika "amerikāņu kalniņu" incidents, kurā gāja bojā viens cilvēks un vairāki tika ievainoti. Kas nogāja greizi, pētīja Zviedrijas mediji.

Traģēdija notikusi Zviedrijas galvaspilsētas atrakciju parkā "Grona Lund".

Saskaņā ar atrakciju parka publiskoto informāciju, vagoniņi "amerikāņu kalniņos" sasniedz ātrumu līdz 90 kilometriem stundā, braucot pa trasi, kas stiepjas 80 metru garumā un sasniedz 30 metru augstumu. Atrakcija tika nodota ekspluatācijā 1988.gadā.

Glābšanas dienesta darbinieki un aculiecinieki stāstīja, ka atrakcijas vilcieniņš daļēji nobraucis no sliedēm un iestrēdzis. Vairāki cilvēki izkrituši ārā no vagoniņiem, bet citi iesprostoti. Traģēdijā dzīvību zaudēja kāda 35 gadus veca sieviete.

"Amerikāņu kalniņu" vilcieniņa vārdā "Jetline" brauciens ilgst aptuveni pusotru minūti.

Negadījums notika apmēram minūti pēc brauciena sākuma. "Jetline" iebrauca vienā no pēdējiem maršruta līkumiem, kas atrodas 6-8 metru augstumā, un tā vagons nobrauca no sliedēm.

VIDEO: Kā izskatās "Jetline" brauciens (incidenta vieta redzama ap 1:40)

Aptuvenā vieta, kur notika negadījums.
Aptuvenā vieta, kur notika negadījums. Foto: Ekrānuzņēmums no video
Notikušās traģēdijas vieta.
Notikušās traģēdijas vieta. Foto: Ekrānuzņēmums no video/Aftonbladet

Īsi pirms tam aculiecinieki dzirdējuši skaļus metāliskus trokšņus, ziņo Zviedrijas mediji.

Kornēlija, kura kopā ar dēlu bija nesen vizinājusies "Jetline", Zviedrijas raidorganizācijai TV4 stāsta: "Bija daudz kliegšanas. Neviens nesaprata, kas notiek."

Vairāki aculiecinieki zviedru medijam "Aftonbladet" norādīja, ka no "amerikāņu kalniņu" vagoniņa ir sākuši atdalīties riteņi.

"Pēkšņi sāka atdalīties riteņi. Tad viens cilvēks izkrita ārā, pēc tam vēl viens," stāsta 16 gadus vecais Jasins, kurš bija negadījuma aculiecinieks.

Cita aculieciniece medijam pastāstīja, ka negadījuma vietā ieraudzījusi uz zemes nokritušu riteni.

Aculiecinieki fiksējuši nokritušu "Jetline" riteņu kompleksu.
Aculiecinieki fiksējuši nokritušu "Jetline" riteņu kompleksu. Foto: twitter.com

"Aizskrēju uz turieni, lai paskatītos, vai nav ievainoto, kam vajadzīga palīdzība. Tad ieraudzīju, ka ritenis nokritis uz zemes."

Pēc aculiecinieces teiktā, ritenis atradās nedaudz ārpus atrakcijas.

"Vispirms mēs dzirdējām trīs vai četrus skaļus trokšņus. Cilvēki sāka kliegt un pēc tam skriet. Sākumā domājām, ka tā ir šaušana," stāsta aculieciniece Cecīlija.

"Pēc tam ieraudzījām, ka riteņi nokrituši uz zemes. Iespējams, ka tieši tāpēc skaņa bija tik skaļa. Tas ir briesmīgi, kaut kam tādam nevajadzētu notikt."

Aculiecinieku video:

Atrakciju parka "Grona Lund" pārstāvji apgalvo, ka viņu atrakcijas vienmēr tiek rūpīgi pārbaudītas. "Tās reizi gadā pārbauda neatkarīgs inspektors, pirms vēl tiek atļauts tās atvērt apmeklētājiem."

Tika pieņemts lēmums slēgt atrakciju parku vismaz uz vienu nedēļu, lai palīdzētu izmeklēšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu