Kariņš: Jautājums par nākamo ārlietu ministru vēl nav pārrunāts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Līdzšinējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 8. jūlijā stāsies Valsts prezidenta amatā. Pēc tam, visticamāk, ārlietu ministra pilnvaras uz laiku pārņems kāds no "Jaunās vienotības" ministriem, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka jautājums par nākamo ārlietu ministru vēl nav pārrunāts.

"Pirmajā piegājienā kāds no JV ministriem šo posteni pārņems, līdz tiks piedāvāta kandidatūra uz pastāvīgu vietu, par ko Saeima balsos. Bet mēs to neesam vēl iekšēji diskutējuši," atzīmēja premjers.

Rinkēvičs sestdien, 8. jūlijā, dos svinīgo Valsts prezidenta zvērestu Saeimas ārkārtas sesijas sēdē.

Valsts prezidenta amatā stājoties Rinkēvičam, pilnvaras beigsies līdzšinējai valsts pirmajai amatpersonai Egilam Levitam.

Kā ziņots, Saeima 31. maijā par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja premjera Krišjāņa Kariņa partijas "Jaunā vienotība" (JV) virzīto kandidātu, ilggadējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.

Vēlēšanu pirmajā un otrajā kārtā par "Progresīvie" prezidenta amata kandidāti Elīnu Pinto nobalsoja desmit, bet pret bija 77 parlamentārieši. Savukārt "Apvienotā saraksta" dibinātāja Ulda Pīlēna kandidatūru atbalstīja 25 deputāti, pret bija 62. Par Edgaru Rinkēviču nobalsoja 42 Saeimas deputāti, pret - 45.

Vēlēšanu trešajā kārtā par Rinkēviču nobalsoja 52 Saeimas deputāti, pret - 35. Savukārt Pīlēna kandidatūru atbalstīja 25 deputāti, pret bija 62.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu