Kjūbans: "Thunder" ļoti vēlējās Bertānu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NBA kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans
NBA kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans izteicies, ka Oklahomasitijas "Thunder" ļoti vēlējusies savā sastāvā redzēt Dāvi Bertānu.

Bertāns pagājušajā ceturtdienā tika aizmainīts uz "Thunder".

Bertāna iepriekš pārstāvētā "Mavericks" tādējādi atbrīvojās no Latvijas basketbolista līguma. "Thunder" ieguva arī šī gada drafta desmito izvēli aizsargu Kesonu Volesu, bet "Mavericks" maiņas darījumā saņēma drafta 12. numuru centra spēlētāju Dereku Laivliju.

Bertānam 2020. gadā noslēgtajā līgumā vēl atlikuši divi gadi. 2023./2024. gada sezonā viņš saņems 17 miljonus ASV dolāru (15,64 miljoni eiro), bet 2024./2025. gada sezonā viņa alga atkarībā no papildu nosacījumiem var būt no pieciem (4,6 miljoni eiro) līdz 16 miljoniem dolāru (14,7 miljoni eiro), ziņoja basketbola apskatnieks Bobijs Markss.

"Mēs runājām ar visām komandām, kurām bija finansiālā rīcības brīvība, un teicām: "Klausieties, ja jūs interesē maiņa, mums ir daži spēlētāji, kurus mēs apsvērtu kā daļu no laba darījuma." "Thunder" ļoti gribēja Bertānu, un arī mēs vēlējāmies veikt maiņu," intervijā radio KTCK sacīja Kjūbans. "Draftā nolēmām piekāpties par divām pozīcijām un neko nezaudējām. Viņiem tas ir labs darījums. Tas viņiem (Oklahomasitijai) ļauj sasniegt sezonas sākšanai nepieciešamo finansiālo minimumu, kā arī mums ļāva iegūt tādu spēlētāju, kādu vēlējāmies, un arī atbrīvot vietu (finansiāli)."

Bertāns šobrīd ir "Thunder" otrais vislabāk apmaksātais spēlētājs. Lielākais līgums komandas līderim ir Šejam Džildžeusam-Aleksandram, kurš nākamsezon nopelnīs 31 miljonu ASV dolāru. 

"Thunder" komandai Bertāna iegūšana bija veids, kā apmierināt līgas jaunās finanšu prasības, sezonas sākumā sasniedzot algu minimumu.

Iepriekšējā sezonā 30 gadus vecais Bertāns Dalasas komandas sastāvā aizvadīja 45 spēles, vidēji mačā laukumā pavadot 10,9 minūtes, gūstot 4,6 punktus, izcīnot 1,2 atlēkušās bumbas un 0,5 reizes piespēlējot, kā arī izpildot trīspunktu metienus ar 39% precizitāti.

Bertāns pēc aizmainīšanas no Vašingtonas "Wizards", kur pavadīja divarpus gadus, Dalasas komandā spēlēja pēdējo pusotru sezonu. Karjeras pirmās trīs sezonas NBA Bertāns spēlēja Sanatonio "Spurs" rindās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu