VIDEO Ukrainas karavīri iznīcina aizliegtu Krievijas mīnu palaišanas ierīci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Ukrainas karavīriem ar precīzu trāpījumu Zaporižjas apgabalā izdevies iznīcināt tālvadības mīnu palaišanas sistēmu "ISDM Zemledeliye". Ukrainas bruņoto spēku 128. kalnu uzbrukumu brigāde atklājusi un iznīcinājusi šo sistēmu, kas ir reti sastopama.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka "ISDM Zemledeliye" ir jauna Krievijā ražota mīnu palaišanas sistēma, kuras pamatā ir "Kamaz 6560 8x8" militārās kravas automašīnas šasija. 25 122 mm palaišanas iekārtas ir samontētas divās atsevišķās pozīcijās.

Sistēma vienlaikus var palaist piecdesmit 122 milimetru raķetes, kas piepildītas ar mīnām. Tas ļauj īsā laikā izveidot plašu mīnu lauku.

Sistēma mīnas var izklāt piecu līdz 15 kilometru diapazonā, izmantojot 122 mm kalibra raķetes ar kaujas galviņām, kas aprīkotas ar prettanku vai kājnieku mīnām.

Sistēma iezīmē apgabalus ar mīnām elektroniskajā kartē un pārsūta datus uz augstākiem komandķēdes līmeņiem. Attālinātai sistēmas vadīšanai ir vairākas priekšrocības, jo tai ir palielināts mīnu izklāšanas ātrums sarežģītākā vidē.

Šāda ieroča lietošana ir pretrunā 1997. gadā apstiprinātajai Otavas konvencijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu