Spraigā spēlē Rīgas derbijā futbolisti spēlē neizšķirti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sanita Ieva Sparāne, Optibet Virsliga

"Riga", gūstot izšķirošos vārtus kompensācijas laikā, piektdien "Optibet" Latvijas virslīgas 20.kārtā Rīgas klubu derbijā spēlēja neizšķirti ar RFS.

"Riga" un RFS duelis noslēdzās ar rezultātu 2:2 (1:2), abu komandu mačam beidzoties neizšķirti trešo reizi šosezon.

RFS izvirzījās vadībā pēc spēlētām 16 minūtēm, kad Emersons Deusleisānu raidīja bumbu mājinieku vārtu augšējā stūrī.

Nedaudz vēlāk Mikaēls Soisalo izlīdzināja rezultātu, taču VAR fiksēja aizmugures stāvokli un vārtu guvums netika ieskaitīts.

Tuvojoties pirmā puslaika beigām, Sedriks Kuadio dubultoja RFS pārsvaru. 38. minūtē pirmo vārtu autors veica centrējumu, pēc kura vārtu priekšā pie bumbas tika Kuadio, raidot to laukuma saimnieku vārtos ar galvu (2:0).

Pirmā puslaika kompensācijas laikā pēc standartsituācijas izspēles uzbrukumu veiksmīgi noslēdza Glodī Ngonda un guva pirmos "Riga" vārtus.

Mājinieki izrāva neizšķirtu vien otrā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē, kad RFS vārtsargu pārspēja Brajans Penja, kurš pievienojās "Riga" tikai jūnija sākumā.

"Riga" otrā apļa pēdējā spēlē piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, ar 0:1 piekāpjoties "Valmierai", bet pēc tam atgriezās uz uzvaru takas ar panākumu 3:1 pār "Jelgavu". Savukārt RFS joprojām šajā sezonā ir bez zaudējumiem.

Vasaras pāreju periodā "Riga" pastiprinājusi sastāvu ar malējo pussargu Gotjē Mankendā, kurš iepriekšējo gadu bija viens no "Liepājas" līderiem, kā arī "Barcelona" sistēmā spēlējošo spāņu uzbrūkošo pussargu Brajanu Penju. RFS vienībā no īres "Daugavpilī" atgriezušies pussargi Izmaels Diamondē, kurš iepriekšējā spēlē guva divus vārtus, un Gļebs Žaleiko.

Pirmā apļa savstarpējā spēlē komandas cīnījās neizšķirti 1:1, bet otrajā aplī tika fiksēts vēl viens kaujiniecisks neizšķirts, bet bez gūtiem vārtiem - 0:0.

Ceturtdien "Audas" komanda viesos ar rezultātu 1:0 pārspēja "Metta", turnīra tabulā panākot "Valmieru" un "Liepāju", kas pirms tam savā starpā cīnījās neizšķirti 1:1. Savukārt piektdien "Tukums 2000"/"Telms" ar 5:2 sagrāva "Super Nova", kamēr "Daugavpils" un "Jelgavas" duelis noslēdzās neizšķirti 1:1.

Turnīra tabulas augšgalā ar 49 punktiem ir "Riga", RFS ir 48 punkti, pa 30 punktiem - "Valmierai", "Liepājai" un "Audai". "Metta" sakrājusi 22 punktus, "Tukums 2000"/"Telms" - arī 22 punktus, "Jelgava" - 19 punktus, "Daugavpils" - 19 punktus un "Super Nova" tikusi pie septiņiem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu