VIDEO "Virgin Galactic" veiksmīgi devies kosmosa tūrisma lidojumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Uzņēmēja un piedzīvojumu meklētāja Sera Ričarda Brensona 2004. gadā izveidotais kosmosa tūrisma uzņēmums "Virgin Galactic" veiksmīgi veicis savu pirmo komerciālo lidojumu kosmosā.

Lidojumā piedalījās divi gaisa spēku virsnieki un Nacionālās pētniecības padomes aviācijas inženieris no Itālijas, kuriem pievienojās "Virgin Galactic" instruktors un divi lidaparāta piloti.

Pasažieri uz dažām minūtēm lidaparātā varēja pieredzēt bezsvara stāvokli. Protams, viņi arī paši varēja pārliecināties, ka Zeme ir apaļa.

Kā raksta "BBC", pagājušajā mēnesī "Virgin Galactic" raķešu lidmašīna ar nosaukumu "Unity" pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma atkal sāka darboties.

Transportlīdzeklis ar diviem pilotiem un četriem pasažieriem pacēlās virs tuksneša ASV Ņūmeksikas štatā līdz kosmosa malai, pirms noslīdēja atpakaļ.

Šis tiek uztverts kā transportlīdzekļa pēdējais testa lidojums pirms uzņēmuma ilgi gaidītās debijas komerciāla pakalpojuma sniegšanā.

"Virgin Galactic" ir pārdevuši vairāk nekā 800 biļetes cilvēkiem, kuri vēlas pacelties vairāk nekā 80 km augstumā virs Zemes virsmas.

Lidojumi ir paredzēti, lai pavērtu pasažieriem skatu no kosmosa un ļautu viņiem dažas minūtes izjust bezsvara stāvokli. Šāda puieredze izmaksā 411 000 eiro vienai personai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu