No Bahmutas uz NATO samitu Viļņā. Sportisti nes Ukrainas karogu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter

Ukraiņu sportisti uz Ukrainas un Polijas robežas sestdien nodevuši lietuviešu sportistiem Ukrainas karogu, kuru viņi saņēma no karavīriem Bahmutā un kuru plānots nogādāt NATO samitā Viļņā.

"Robežsargi uz Ukrainas un Polijas robežas sagaidīja ultramaratona dalībniekus, kas 25. jūnijā startēja Kijivā. Sportisti skrēja, nesot Ukrainas karogu, ko viņi saņēma no Ukrainas karaspēka Bahmutā," paziņoja Ukrainas Valsts robežsardzes dienests.

Sportisti skrēja cauri Kijivas, Žitomiras, Rivnes un Volīnijas apgabaliem.

Lietuviešu sportistiem karogs tika nodots robežpunktā "Ustiluha". Viņi to nogādās Viļņā, kur to iecerēts pacelt pirms NATO samita, kas sāksies 11. jūlijā.

"Ar šo akciju mēs vēlamies pievērst starptautiskās sabiedrības uzmanību karam Ukrainā un pietuvināt tās iespēju kļūt par Ziemeļatlantijas Līguma organizācijas 33. dalībvalsti. Lietuvā, kad notiks NATO samits, cilvēki izkarinās Ukrainas karogus uz mājām, uz balkoniem, uz tiltiem, lai visas delegācijas redzētu karogus uz visiem ceļiem, pa kuriem tās brauks," sacīja akcijas organizators Dominiks Kubiļus.

Viļņas pašvaldība ir pievienojusies šai iniciatīvai, lai atbalstītu Ukrainas iestāšanos NATO. Plānots, ka samita priekšvakarā un samita laikā Lietuvas galvaspilsētā tiks izkārti ne mazāk kā 33 000 Ukrainas karogu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu