"Biju neapmierināts vismaz pēdējos piecus gadus." Mārtiņš Egliens aiziet no Latvijas Nacionālā teātra

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Egliens 2006. gadā.
Mārtiņš Egliens 2006. gadā. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Aktieris Mārtiņš Egliens, kurš retas slimības dēļ ilgu laiku bija darbnespējīgs, nu pametis darbu Latvijas Nacionālajā teātrī.

"Esmu parakstījis vienošanos no 2. jūlija. Pretējā gadījumā man beigtos slimības lapa un teātrim būtu jāsāk maksāt man algu. Bet par ko tieši?!" intervijā žurnālam "Ieva" atklāj Egliens, kurš teātrī strādāja kopš 2000. gada.

Šis lēmums nav nācis viegli, turklāt pēdējo divu mēnešu laikā Egliena veselība ir strauji uzlabojusies un viņš runas spējas ir atguvis. Aktieris gan neslēpj - teātrī nav juties labi pēdējos piecus gadus. "Domājot par to, kāds ir teātris, par ko tas runā, un par to, kāds es esmu teātrī, esmu bijis neapmierināts vismaz beidzamos piecus gadus. Esmu sev šo jautājumu uzdevis jau sen – ko es tur daru? Esmu bijis īgns, taču piepūtis vaigus, gājis un darījis."

Intervijā Egliens arī pirmo reizi runāja par viņam noteikto diagnozi. "Man ir diagnosticēta slimība, kas pasaulē ir reti sastopama. Vienkāršoti runājot, balsenē ir spazmas, un neviens nevar pateikt, no kā tās īsti ir radušās."

Jau vēstīts, ka Egliens jau vairāk nekā gadu cīnās ar veselības problēmām. Latvijas ārstu konsilijs aktierim nozīmēja procedūru, ko veic Vācijas klīnikā, taču tam bija nepieciešams finansiāls atbalsts. Lai aktieris atgūtu runas spējas, 14. februārī tika sākta ziedošanas kampaņa, un pāris stundu laikā nepieciešamā summa tika savākta.

Pilnu interviju ar Mārtiņu Eglienu lasi žurnāla "Ieva" 5. jūlija numurā!​

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu