Mārtiņš Egliens atklāti par to, kā slimība ietekmēja savstarpējās attiecības ģimenē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pērn publiski kļuva zināms, ka aktieri Mārtiņu Eglienu skārušas nopietnas veselības problēmas. Ģimene nelabprāt runāja par viņa veselības stāvokli, bet nu, kad Egliena veselība ir krietni uzlabojusies, viņš intervijā izdevumam "Ieva" atklāja, kā slimība ietekmēja savstarpējās attiecības un prieku ģimenē.

"Vistrakāk bija brīžos, kad visapkārt notiek burziņš un man tik ļoti gribas pajokot, bet vienīgais, ko varu, ir atvērt muti un atkal aizvērt. Un viss, ko vēlies pateikt, paliek pie tevis.

Mēs ar sievu neesam apsēdušies un analizējuši, kā kuram šajā laikā ir bijis...

Protams, Ditai ir grūti, bet, kā viņa vienā intervijā teica: "Jā, ir grūti, jo ir vairāk jāstrādā, jāskrien, lai finansiāli varētu savilkt galus kopā, bet Mārtiņam, iespējams, ir daudz grūtāk." 

Dita ir teikusi, ka vīrieši krīzes izdzīvo smagāk, jo atbildības nasta viņu gēnos sēž no aizlaikiem. Vaicāts, kā tika galā ar to, ka nespēj mājās "atnest mamutu", viņš dalās: "Grūti, protams! Dzīvoju sajūtās, ka pienāks diena, kad atnesīšus divus.

Dažkārt arī palīdz sajūta, kad domās pacelies pāri visam – jo augstāk, jo labāk!

– un paskaties uz to, kas tev ir. Jā, man nav balss, bet man ir fantastiska ģimene visplašākajā nozīmē, man ir sieva, bērni, es dzīvoju demokrātiskā valstī, kurā nav kara. Man ir rokas, kājas, puslīdz skaidrs saprāts. Vienkārši paņem un vienu dienu uzskaiti visu, kas tev ir...

Protams, dienā, kad piecelies un viss ir slikti, labāk šādus prāta eksperimentus neveikt. (Smejas.) Taču man patiešām ir daudz, par ko priecāties. Kaut vai par to, ka ir, kur dzīvot. Jo daudzviet tā nav."

Viņš arī pastāstīja, kā veselības izmaiņas uztvēra bērni. "Ļoti elastīgi – mazā meita pat ātrāk nekā septiņpadsmitgadīgais puika. Viņa diezgan veikli saprata, ka jālasa no lūpām, atšķirībā no sievasmātes, kura reiz bija tā apjukusi, ka sāka man bļaut ausī... (Smejamies.)"

Jau vēstīts, ka Egliena veselības stāvoklis ir uzlabojies. Viņš atkal var runāt. 
Viņš intervijā pirmo reizi pastāstīja sīkāk par savām veselības problēmām: "Man ir diagnosticēta slimība, kas pasaulē ir reti sastopama. Vienkāršoti runājot, balsenē ir spazmas, un neviens nevar pateikt, no kā tās īsti ir radušās. Lai cik dīvaini izklausās, Vācijas klīnikā man tika nozīmēta terapija ar botoksu, kas tiek injicēts muskulī ap balss saitēm, paralizējot to. Jūtu – tiklīdz mēģinu runāt vairāk vai skaļāk, muskulis nevar noturēt elpu un sākas sēkšana. Jo mazāka slodze, jo labāk!"

Vairāk lasiet izdevuma "Ieva" 5. jūlija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu